Rivier kwai en Ayuttaya

we vertrekken om half 7 ’s morgens om zo de drukte uit Bangkok voor te zijn. Zonde van onze tijd om in de file te staan. Gelukkig valt het verkeer mee en zijn we binnen anderhalf uur inDamnuern Saduak om daar per boot de flooting market te bezoeken. een om weg van ruim een uur op de weg naar Kanchanaburi. Erg leuk wel toeristisch, maar een prima plek om war souvenirs te kopen (ik kan in ieder geval weer thuis komen ?). Zorg wel dat je de drukte voor bent.

We rijden na een klein uurtje door met een lunch stop onderweg en komen aan bij Hellfire pass. een indrukwekkend museum geeft ons in vogelvlucht weer wat zich hier heeft afgespeeld. We lopen vervolgens door de jungle naar de daadwerkelijke pass.

Nog een klein uurtje in de bus en we komen bij de longtail boots die ons eerst naar the floothouse brengen waar we een site inspectie krijgen. Een prachtig luxe accommodatie op het water in de jungle met alle luxe. (mijn favoriet). We varen nog een stukje verder de jungle in om bij The river kwai jungle rafts te komen. Onze overnachting voor vannacht. Geen elektriciteit, warm water en WiFi. We springen nog even in de rivier om af te koelen en dan snel alles klaar leggen voor morgen, want als het donker wordt zie je niets meer….

We gaan we vroeg op een lange reisdag met veel stops. De eerste is de daadwerkelijke brug over de river kwai. Dan 2,5 uur door naar Ayuttaya. We lunchen hier eerst in het Sala hotel een mooi boutique hotel in de stad. Daarna een bezoek aan twee van de vele tempels.  Waarvan bij 1 we een boeditisch ritual doen van offers. Erg leuk dat de gids ons daarin meeneemt.

Nog 300 km voor we op onze eindbestemming van vandaag zijn. Jomtien of wel Pattaya. Een snelle douche en door voor een Thais diner aan het strand.