Rondreis Thailand

Bangkok – River Kwai – Ayuttaya – Jomtien – Koh Chang – Koh Kood

 

 

Bijzonder Thailand 

Daar sta je dan met je koffer op het station van Breukelen. 

Een dubbel gevoel heb ik eigenlijk nog nooit gehad voor ik op reis ging. maar nu ga ik toch met gemixte gevoelens weg. er ligt nog te veel werk wat ik liever niet achter laat voor 10 dagen, maar goed Thailand bezoeken is ook belangrijk aangezien ik het veel verkoop en er nooit geweest ben. een kans die ik niet kon laten schieten.

Met Ethiad vliegen we via Abu Dhabi naar Bangkok. Prima verdeeld zo 2x 6 uurtjes. Voor we eenmaal door de douane zijn, zijn we 2 uur verder. Met een taxibusje zijn we met 45 min. bij ons hotel. even op frissen en aan het diner.

Vanmorgen een vroeg ontbijt en in het busje richting de stad, ons hotel ligt net buiten het echte stadsleven. We gaan in 3 uur tijd per fiets de straten van Bangkok in. Allemaal kleine steegjes, weggetjes die je als toerist nooit zou nemen zorgen dat we het echte Bangkok te zien krijgen. We eten gebakken banaan, komen langs tempels en steken de rivier over per pont. ook aan de andere kant fietsen we overal tussendoor. de grote wegen laten we liggen, echt fantastisch. Eenmaal terug gaan we aan de kook. We bereiden onze eigen Thaise lunch. na al die geuren op straat echt super leuk om te doen.

Na de lunch stappen we in de boot en varen we door Klongs. ook dit is weer een echte Azië beleving die je niet mag missen.

Wat een heerlijke dag. Nu snel douchen en weer op pad om op de rivier tijdens een boottocht te dineren.

Straks moe maar voldaan met alle indrukken slapen, want morgen is het weer vroeg dag.

Rivier kwai en Ayuttaya

we vertrekken om half 7 ’s morgens om zo de drukte uit Bangkok voor te zijn. Zonde van onze tijd om in de file te staan. Gelukkig valt het verkeer mee en zijn we binnen anderhalf uur in Damnuern Saduak om daar per boot de flooting market te bezoeken. een om weg van ruim een uur op de weg naar Kanchanaburi. Erg leuk wel toeristisch, maar een prima plek om war souvenirs te kopen (ik kan in ieder geval weer thuis komen ?). Zorg wel dat je de drukte voor bent.

We rijden na een klein uurtje door met een lunch stop onderweg en komen aan bij Hellfire pass. een indrukwekkend museum geeft ons in vogelvlucht weer wat zich hier heeft afgespeeld. We lopen vervolgens door de jungle naar de daadwerkelijke pass.

Nog een klein uurtje in de bus en we komen bij de longtail boots die ons eerst naar the floothouse brengen waar we een site inspectie krijgen. Een prachtig luxe accommodatie op het water in de jungle met alle luxe. (mijn favoriet). We varen nog een stukje verder de jungle in om bij The river kwai jungle rafts te komen. Onze overnachting voor vannacht. Geen elektriciteit, warm water en WiFi. We springen nog even in de rivier om af te koelen en dan snel alles klaar leggen voor morgen, want als het donker wordt zie je niets meer….

We gaan we vroeg op een lange reisdag met veel stops. De eerste is de daadwerkelijke brug over de river kwai. Dan 2,5 uur door naar Ayuttaya. We lunchen hier eerst in het Sala hotel een mooi boutique hotel in de stad. Daarna een bezoek aan twee van de vele tempels.  Waarvan bij 1 we een boeditisch ritual doen van offers. Erg leuk dat de gids ons daarin meeneemt.

Nog 300 km voor we op onze eindbestemming van vandaag zijn. Jomtien of wel Pattaya. Een snelle douche en door voor een Thais diner aan het strand.

Van Jomtien naar Koh Chang

Ook vandaag vertrekken we weer vroeg. De rit duurt 5 uur incl. de boot, ,aar we willen nog even snel in Pattaya en Jomtien beach kijken. Gewoon even sfeer proeven. Mocht je namelijk een niet al te groot budget hebben of gewoonweg te weinig tijd, maar toch even een paar dagen strand kan je hier prima heen. Natuurlijk heeft deze bestemming een stempel op zich, maar daarvoor moet je wat meer de achter straatjes in. (je moet het dus echt opzoeken).

Voor gezinnen is het hier ook prima toeven, waterpretpark, ziplinen, dierentuin en nog meer. Maar vind je het leuk om ’s avonds langs de boulevard een restaurant op te zoeken kan dat ook prima.

Na deze indruk rijden we richting Trat alwaar we de boot zullen pakken. De ferry duurt ongeveer 30 minuten. Maar voordat we daar zijn krijgen we nog even een staartje van de moesson. Een enorme regenbui zorgt ervoor dat we even wat rustiger moeten rijden. De ruitenwissers hebben het zwaar. Maar aangekomen bij de pier klaart het weer op.

Aangekomen op het eiland ga je eerst stijl omhoog om naar de andere kant van het eiland te klimmen. Want het is een grote berg ter grote van Texel. Je rijdt door kleine gezellige dorpjes met een diversiteit aan hotels. Van een hotel bezichtiging en lunch gaan we naar ons eigen prachtige resort Awa en hebben we een aantal uurtjes relax tijd. Ook wel even lekker na al dat gereis.

Nog wat cadeautjes gescoord voor het thuisfront, anders mag ik er vrijdag niet meer in. En in het hotel dineren. Nog een drankje gescoord en zo is het toch weer 00.30 uur voor we in bed liggen. Na het ontbijt een echte stevige Thaise massage en nu snel douchen, spullen pakken en naar het volgende hotel.

Vanmiddag nog wat actiever naar twee watervallen lopen en mijn missie volbrengen. Op iedere bestemming die ik bezoek moet ik minimaal 1 geocache vinden.

Aangekomen in paradijs

Na mijn Thai massage gisterochtend op naar de lunch. We wisselen van het ene mooie hotel naar het volgende nog mooiere hotel. Eenmaal ingecheckt stappen we in ins busje en gaan we naar een van de watervallen en zoeken we 3 caches. Missie volbracht weer 3 smilies op mijn kaart.

‘S Avonds eten we in het hotel met onze voetjes in het zand. We laten een wensballon op en genieten nog even van deze luxe en dit moment.

Vanmorgen vroeg een stevig ontbijt. Op naar de pier voor onze 1,5 uur op de speedboot naar Koh Kood. De zee is gelukkig rustig, mijn ontbijt werkt prima en we gaan over een mooie gladde zee. Allereerst komen we aan bij het verkeerde hotel. Verwarrend ook al die namen die op elkaar lijken. Maar niet getreurd, bekijken we hier ook nog even de kamers zodat de speedboot ins weer kan oppikken. Als we weer op zee zijn gaat de motor kapot en dobberen we een tijdje rond. Arme kaptein, maar hij krijgt ons veilig aan wal, ook wel paradijs genaamd.

We checken snel in en stappen in open trucks en gaan het eiland verkennen. Heerlijk onontdekt eiland, prachtige natuur, schattige kleine vissersdorpjes. Na een heerlijke vislunch gaan we naar een schitterende waterval, waar we even lekkere verfrissende duik kunnen nemen. Nog wat fotostops onderweg terug en lekker met een drankje op het terras van de laatste zonsondergang in Thailand genieten. Morgen een autorit van 8 uur terug naar Bangkok en met Ethiad via Abu Dhabi terug naar Amsterdam.

Laat jouw reis door Thailand regelen door de Reisverrijker!

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.