Seminyak

Voor de komende twee nachten zijn we een paar kilometer opgeschoven naar Seminyak. Eigenlijk liggen de wijken/plaatjes Kuta – Legian – Seminyak aan elkaar vast. Maar toch is er een groot verschil. Kuta en Legian is meer lowbudget qua hotels en restaurants en Seminyak heeft wat meer luxe hotels. Ook hier zijn nog steeds veel kleine winkels waar je moet afdingen, maar er zijn ook stukken met wat mooiere winkels van de bekendere merken.

Het strand bij Seminyak is echt het mooiste tot nu toe. Fijn zand, brede stranden en mooie lounge tentjes. Ze hanteren wel westerse prijzen voor een drankje.

Wij slapen deze 2 nachten in een kleine villa met een eigen zwembad. Naast de grote hotels, is er dit kleine complex verscholen tussen het groen met maar 7 villa’s. Een geweldige service, ze doen echt alles voor je, de klant is helemaal koning. Je kunt een fiets pakken en op die manier door de stad rijden, je hebt wel durf nodig tussen al die auto’s en scooters. (wij hebben het gedaan, we zijn tenslotte Nederlanders en gewend om te  fietsen). En  wil je met de taxi ergens heen gebracht worden, geen nood want ze brengen je gratis en voor niets. Ook op het strand hebben ze een bedje voor je met een parasol, en hoef je niets te huren. De massage hier was helemaal top. Tien keer beter dan de massage van een paar dagen geleden.

En wat het helemaal speciaal maakte was dat ik een verjaardagstaartje kreeg en de hele staf incl. de eigenaar voor me kwam zingen. En de kamer was versierd met ballonnen en slingers. Echt superlief. Dit is echt een prachtige plek om te verblijven, het is er heel rustig, maar je kan ook snel de drukte opzoeken. Een pareltje.