Sotsji

Sotsji

De vlucht van Moskou naar Sotsji is een kleine 3 uur en we komen midden in de nacht aan. Met de bus is het nog een klein uurtje naar het hotel.

De volgende morgen staan de gidsen ons op te wachten. In Sotsji heb je zeker een tolk/gids nodig,  kom je in Moskou nog wel eens een Rus tegen die een klein beetje Engels spreekt, hier helemaal niet. Ze blijven gewoon stug in het Russisch doorpraten, eerst rustig en vervolgens steeds luider, ook al heb je al 10x aangegeven dat je er niets van verstaat. We doen een korte tour door de stad. Sotsji is de badplaats van de Russen, vergelijkbaar met de Spaanse Costa’s. Het weer is veel aangenamer en we kunnen hier ’s avonds een zomerjas aan en overdag lekker in een korte broek. We brengen een bezoekje aan de botanische tuin en de haven. De lunch is in The Lighthouse, een restaurant dat prachtig aan de Zwarte Zee ligt.

’s Middags was iedereen vrij om te doen wat hij/zij wilde. Veel wilde graag al naar het Olympisch dorp waar de F1 plaats vindt en dat heb ik voor hen geregeld.  Dit ‘dorp’ blijkt een uurtje van Sotsji af te liggen en het is een mega groot en mooi terrein. Zonder kaartje kom je niet binnen en eenmaal binnen ga je net als op de luchthaven door een strenge beveiliging. Na afloop gaan we terug naar de stad en wordt er gegeten en kan iedereen los in het nachtleven. En als je met een stel pizzabakkers op stap bent, moet je natuurlijk pizza eten bij de Russische concurrent Dodo.

De volgende ochtend, allemaal in het oranje en met een pet van Redbull racing op, melden we ons in de lobby. Uit praktische overwegingen nemen we de koffers nemen mee, want we vliegen vannacht naar huis.

De hele dag staat in het teken van Formule 1. We kunnen de verschillende races zien, overal lekker eten en drinken en na afloop was er een optreden van een bekend Russisch artiest. Een groot feest. Het is grandioos en een hele belevenis om de Formule 1 van zo dichtbij mee te maken. Helaas stond onze Max niet op het podium, maar dat heeft de pret niet kunnen drukken.

Na het feest van de Formule 1 gaan we nog iets eten en uiteindelijk vertrekken we naar de luchthaven. Het was een heel gevarieerde reis met een bijzonder leuk gezelschap.