Spanje Andalusië

Natuur en cultuur snuiven in Andalusië.

Heerlijk vliegen vanaf Rotterdam naar Malaga. Geen druktes zoals op Schiphol. Gewoon 1.5 uur van te voren aankomen even in de rij bij de self-checkin balies. Zelf het vliegtuig in lopen via de trap, zowel voor als achter. Dat is op Schiphol niet meer denkbaar. Maar het begint je vakantie wel heel relax. De auto gewoon tot aan de gate rijden en een chauffeur die hem voor je naar een parkeerplek rijdt. Deze service heb je natuurlijk ook op Schiphol natuurlijk ook. Bij aankomst in Malaga een korte transfer naar het autoverhuurbedrijf en we zijn onderweg naar ons sleuteladres voor toegang tot onze villa.

De plaatjes die we op internet hadden gezien waren nog niets met de werkelijkheid. Wat een adembenemend uitzicht een heerlijk grote moderne villa en een groot eigen zwembad. Hier willen we nooit meer weg. Om hier te komen is wel iedere keer een avontuur. Een smal weggetje wordt steeds steiler en smaller. Steeds maar hopen dat je geen tegenliggers tegenkomt. Helemaal als je dat steile stuk met volle toeren omhoog gaat. En het laatste stuk ook nog eens steil onverhard is. Maar al die spanning vergeet je gelijk weer als je dan de poort door bent en op het terras zit.

Kom je puur voor je rust en wat zwemmen zit je hier prima. Een supermarkt is op 15 minuten rijden en verder zou je hier niet weg hoeven. Kun je genieten van alle rust en de natuur geluiden. Maar wil je wat zien en doen, dan zit je hier ook prima. Sevilla en Cordoba zijn voor ons net wat te ver weg. Dit zou 2.5 uur enkele reis met de auto zijn. Dat gaan wij onze kinderen niet aan doen.

Ook voor de geocachers onder ons, wij zijn echt redelijk fanatiek hierin, tijdens vakanties zeker, kom je hier goed aan je trekken. Er liggen er genoeg en je komt op de mooiste plekjes. Wandelen wordt ook gelijk een stuk leuker, zeker voor de kinderen. Een doel hebben tijdens zo’n wandeling en ook nog eens niet de gebande padden hoeven volgen. Zolang je maar even voor je vertrek je auto markeert op je GPS komt het helemaal goed. Leuke uitstapjes die je zeker niet moet missen: Marbella. Is heeft een leuk oud stadcentrum met vele terrasjes. Het is wel even lastig om een parkeerplekje te vinden. Maar gewoon in een van de betaalde parkeergarages is goed te doen en dan sta je ook nog in de schaduw, fijne bijkomstigheid voor als je weer terugkomt bij je auto.

 

Gibraltar.

Het stukje Engeland in Spanje. Vanaf Coin, waar wij zitten is dat 1.5 uur rijden via de tolweg. Heerlijk rustig en qua prijs valt het ook wel mee. De rij voor de douane duurt minimaal 30 minuten, maar als het echt druk is kan het ook veel langer duren. Grappige is ook nog dat als je door die douane bent (dus vergeet je paspoort niet) dan rij je over de landings/vertrekbaan van het vliegveld. Als er een vliegtuig komt dan gaan de soort van spoorbomen dicht en moet je wachten totdat het vliegtuig voorbij is, dan kan je weer verder. Het is een leuk schattig dorpje met kleine straatjes. Je kunt heel gemakkelijk een rondje Schiereiland doen, net als wij wanneer je de verkeerde afslag neemt om bij de kabelbaan te komen. Parkeren bij de kabelbaan is gratis, maar je moet wel even geluk hebben voor een plekje. Met de kabelbaan kan je voor €12,- per volwassenen een retourtje kopen. Boven op de berg heb je een klein (duur) restaurantje en heb je prachtige uitzichten naar de drie landen (Spanje/Gibraltar/Marokko) Je kunt kijken naar apen die hier gewoon in het wildleven.

 

Ronda.

De rit vanaf de richting Marbella is erg mooi. Je klimt heel hoog de bergen in en hebt prachtige vergezichten tijdens je klim. Stoppen voor foto’s is wel lastig. Ronda is druk, maar erg leuk. Veel leuke smalle straatjes, mooie oude gebouwen. Je kunt hier prachtig naar beneden wandelen de kloof in. Gezellige terrasjes en winkeltjes. Je kunt hier makkelijk een dagje vertoeven. Wij doen dat niet wij rijden nog een stuk verder naar Setenil. Hier vind je huizen die in de rotsen zijn gebouwd. Leuk om te zien. Vanaf hier rij je richting El Chorro een prachtige rit met mooie vergezichten. Het El Chorro gebied is een mooi merengebied met een spannende kloof. Voor echte durfaars. Je kunt hier een wandeling maken langs de rotswand over een smal aangelegd pad. Maar voordat je bij die kloof bent kom je eerst bij het merengedeelte. Rij hier helemaal tot het einde naar het uitzicht punt en klim vooral naar boven. Je wordt beloond door een prachtig uitzicht. Bij de meren kan je ook kano’s en waterfietsen huren. Dus dit gebied zou je ook als dagtocht kunnen doen.

 

El Torcal de Aantequera.

Ook zo’n geweldig natuurlandschap. Binnen 1.5 uur rij je vanaf Coin hiernaartoe. Ben je net als ons te laat om boven te parkeren kan je of lopen (4km omhoog) of een kaartje kopen voor de shuttlebus. (kosten €1,25 per persoon) In het park kan je echt heerlijk klimmen en klauteren. Er is een rondje van 40 minuten of een rondje van 2 uur. Maar als je net als wij hier gaat geocachen, dan duurt het rondje van 40 minuten ook 2 uur en ga je regelmatig van het pad af en klim je helemaal naar boven, vanaf waar je het park op z’n mooist ziet. Het restaurant hier is duur en het eten is vies. Neem dus vooral zelf wat mee. Er is picknick plek genoeg in de natuur.

Granada.

Een stop die je zeker ook niet mag missen. Weet je al wanneer je wilt gaan boek dan vooral vooraf je kaart op deze website. Weet je niet zeker wanneer je wilt gaan zit er maar een ding op en dat is zorgen dat je voor 9 uur in Granada bent en via de creditcard counter je kaartje trekt. Zo hebben wij het ook gedaan en hadden gelukt. We moesten vervolgens wel 5 uur overbruggen voor we het park mochten betreden, maar geen nood je kunt voor €8,- per volwassenen een kaartje kopen voor de hop on hop off bus en zo zie je ook nog een veel van het leuke Granada zelf. Met de auto die stad in rijden wil je namelijk niet en schijnt ook niet te doen te zijn. Volg ook vooral de borden Alhambra en nader het via de snelweg. Vanaf Coin was het dik 2 uur rijden om hier te komen. Maar zeker de moeite waard.

 

Mijas, Benamaldena en Torremolinos.

Een leuke trip van ongeveer 4 a 5 uurtjes is van Coin rijden naar Mijas, parkeer daar ergens in het begin van het dorp je auto, want je wil die smalle steile straatjes niet inrijden. En lopen door dit mooie witte dorp is geen straf. Al die leuke bloempotjes aan de muren en hoe verder je het dorp in loopt hoe meer winkeltjes je tegenkomt. Souvenirs genoeg om hier wat te scoren. Je kunt een ritje maken met paard en wagen, of ezel. Er zijn leuke terrasjes en er heerst een gezellige sfeer. Omdat Mijas nog zo hoog ligt heb je een prachtig uitzicht over Fuengirola en de zee. Volg de weg richting Fuengirola en vervolgens ga je via de kust weg de stranden en boulevards langs. Neem een handdoek mee en verleng het met een middagje strand.

Na twee weken beleven en relaxen vliegen we weer richting Rotterdam.

Voor meer foto’s klik hier.

Note; meer informatie over geocaching vind je hier.