St. Lucia

Vanuit Swaziland is het ongeveer vier uur rijden naar St. Lucia. We vertrekken lekker vroeg om nog een beetje te kunnen genieten van St. Lucia. We gaan weer over de grens, wat ook dit keer lekker snel gaat. Alleen een wirwar aan hekken en routes die je met de auto moet volgen. Hoe saai het landschap de laatste twee uur in Swaziland ook was, het verandert meteen in Zuid Afrika. Swaziland is wel veel armer, maar als je om je heen kijkt, lijkt het in Zuid Afrika toch armer. Veel minder netjes, overal weer rommel en goedkopere hutjes.

We komen aan in ons prachtige hotel, maar kunnen nog niet inchecken, dus gaan even het dorp in voor een lunch. St. Lucia is een echt klein toeristendorp. Veel meer verwesterd dan de rest en dat is een leuke afwisseling. Het is heel klein en dat maakt het zo schattig. De prijzen van de souvenirs zijn er wel naar, een stuk hoger dan in de rest van het land. Na de incheck gaan de kids eens lekker zwemmen, het is hier een stuk warmer dan elders, waardoor het water veel aangenamer is. ’s Avonds eten we met z’n allen in een leuke tent, waar ze veel keus hebben. Overdag is dit een mooie plek om nijlpaarden en krokodillen te spotten vanaf het terras. De terugrit is best spannend, de nijlpaarden lopen hier ’s avonds namelijk door de straten en daarom mag je je alleen in een auto verplaatsen. Maar we komen er geen een tegen.

Een dag om heerlijk uit te slapen. Na het ontbijt halen we een lunchpakket bij de lokale super en gaan op pad. We rijden het Imfolozi Park in tot aan Cape Vidal. Onderweg zijn er heel veel uitkijkpunten. We spotten weer zebra’s, antilopes en nijlpaarden. Bij Cape Vidal komen we op het prachtige strand en kan er lekker in de zee gespeeld worden. Wel heel erg oppassen, wat er is een sterke stroming en het kan ineens heel diep zijn.

Om drie uur worden we verwacht aan de steiger. We stappen op twee kleine bootjes en gaan een tocht van twee uur maken op Lake St. Lucia. We spotten het ene na het andere nijlpaard en een aantal krokodillen. We genieten van een hele mooie zonsondergang. Alweer een prachtige dag voorbij. We sluiten ons verblijf in St. Lucia af in het visrestaurant en genieten niet alleen van sushi maar ook van lokale visspecialiteiten. Helaas weer geen nijlpaarden op de terugweg naar het hotel. We zijn stiekem toch een beetje teleurgesteld dat we dit niet mochten meemaken.