Tamarindo

Tamarindo

Wat is er fijner dan na een twee weken rondreizen je vakantie af te sluiten met een weekje strand. Tamarindo is een heerlijke plek in Costa Rica om dat te doen. Een klein dorp aan het strand met enorm veel restaurantjes, leuke souvenirwinkeltjes en surfshops. Maar vooral veel strand.

In de omgeving zijn veel leuke mooie zandstranden. Als je vroeg gaat heb je soms het hele strand voor jezelf, maar ‘s middags trekt iedereen er op uit. En wordt het druk op het strand.

We hebben een aantal strandjes bezocht. Een leuke is Shell Beach bij Playa Conchal. Neem vooral een snorkel mee, want door de schelpen is het water hier heel helder en kun je vanaf het strand snorkelen. Bij alle andere stranden is er te veel zand dat door de golven wordt omgespoeld waardoor je niets ziet.

Bij kunt bij bijna alle stranden geven ze surfles. Wij kopen gewoon een simpel surfplankje en zo kunnen de jongens alle dagen lekker op de golven spelen. Let wel goed op de stroming, want die is er op de meeste stranden.  Maar het strand van Playa Avellanes is geschikt voor surfen. Hier zit ook een leuke strandtent Lola. Niet goedkoop, maar leuk ingericht. Er is zelfs een varken in de tuin.

We vonden het heel leuk om met een catamaran mee te gaan. We werden bij ons hotel opgehaald en gingen vanaf Playa Flamingo de zee op. Op de heenweg naar het verlaten strandje zagen we dolfijnen. We konden lekker snorkelen, kajakken en peddleboarden. Na de late lunch gingen we terug. En zagen  gewoon een walvis voor de boot opdoemen. Terug naar haven kwamen we langs een stelletje parende reuze schildpadden. En dat alles met een geweldige zonsondergang.

Een aanrader deze strandbestemming in Costa Rica. Morgen rijden we terug naar San José voor nog 1 nachtje en dan zit de vakantie er weer op.