Tartufo in Pizzo

Gisteren zijn we in 5 uur van de Amalfikust naar Tropea gereden en hebben we ons gesetteld voor 1 week in een heerlijk huis. Vanmorgen eerst boodschappen gedaan, want dat gaan we natuurlijk niet iedere dag doen, zonde van de tijd. Dus even bedacht wat we 6 dagen gaan eten en op naar de winkel. Bij terugkomst even afkoelen in het zwembad en lekker lunchen aan onze eigen picnicktafel. Het is vandaag erg bewolkt, maar wel warm en benauwd, dus helaas geen weer voor de strandjes zoals we de avond ervoor bedacht hadden. We wijzigen ons plan en gaan eerst naar Pizzo. Dit leuke dorpje staat bekend om de Tartufo, een heerlijke bom van ijs.

Na een uitdagende rit met de auto door dorpjes, via de smalle bochtige weggetjes, vinden we een plekje om te parkeren in Pizzo. We lopen door de straatjes boven de weg naar het plein en hebben een schitterend uitzicht over de kustlijn. Op het bankje kijken we even op Tripadvisor waar we het beste ijs ijs kunnen eten. Lang leve het gratis roamen tegenwoordig. Het beste Tartufo ijs blijkt Bar Gelateria Artigianale Ercole te hebben. En inderdaad…… een overheerlijk huisgemaakt lekkernijtje.

Na het ijsje zoeken we de auto weer op en gaan richting Tropea. De wegen hier in Calabrië zijn geen feest om te rijden, veel gaten in de weg en veel scherpe bochten en bergop, bergaf. Je moet dus rekening houden met de lange tijd die je over de, meestal, korte afstanden, doet. Naar Pizzo was het 45 minuten over 30 km en terug naar Tropea doen we er weer 25 minuten over.

Tropea is een erg druk stadje met veel leuke souvenirwinkeltjes en restaurantjes.  Met een beetje geluk kun je vanaf het balkon (de stad ligt namelijk op de rotsen gebouwd) de vulkaan Stromboli zien. Echter bij ons was het te heiig en helaas…. wij zagen hem dus niet. Wel konden we heel mooi het klooster aan het strand zien liggen. Wil je het Santuario Santa Maria dell’Isola bezoeken, moet je eerst de 200 treden naar beneden lopen en bij het klooster weer omhoog. Aangezien het al laat is, besluiten we dit niet te doen.

We moeten nog 20 minuten terug naar onze accommodatie en het is nu al half 7. De kids willen nog even afkoelen in het zwembad en er moet vandaag voor het eerst sinds 2 weken gekookt worden. Op het menu pasta all’amatriciana.