Tenerife

Tenerife

Tenerife is een prachtige zon, zee, strandbestemming.

Maar het heeft nog zoveel meer. Dat heb ik mogen ervaren in 5 dagen. We vliegen 2 weken na de aanslagen in Brussel vanaf deze zwaar beveiligde luchthaven naar Tenerife.

Na een paar uur slaap in het ibis budget hotel op naar de luchthaven van Brussel zet de taxi ons af in een parkeergarage en geeft ons wat aanwijzingen qua richting. Overal militairen en geïmproviseerde route borden. We bereiken de eerste tent, je boarding pass en paspoort laten zien en de rijen beginnen. Eerst de scan voor koffers en jezelf. De volgende tent. Een nog langere rij een grote chaos, personeel dat roept mensen van bepaalde vluchten uit de rij. Wij hebben ook nog maar 1 uur voordat we de lucht in gaan, dat gaan we nooit halen…. Uiteindelijk personeel gevonden dat ons langs de rijen loodste.  De koffers krijgen een handgeschreven label, als dat maar goed komt. Je mag hem vervolgens zelf weer meenemen en op een band gooien. Dan allerlei trappen op en we komen in oude vertrek ruimtes. Nog een keer door de security en dan komen we bij de winkeltjes. Maar geen tijd voor op zoek naar gate a64. We komen aan en kunnen gelijk instappen.

Na een rustige vlucht van 4,5 uur landen we op het zonnige Tenerife. Ja hoor de koffers zijn er ook. Binnen 1 uur tijd staan we tussen de wijngaarden en krijgen we een rondleiding door Bordega Monje. Om daarna aan te schuiven voor een heerlijke lunch. We maken onze eigen Mojios (sausjes) voor bij de aardappels en vlees. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de Vulkaan de Teide. Wat een goed begin van deze ontdekkingsreis.

Na een paar uurtjes aan het zwembad verkleden we ons om naar een speciale locatie gebracht te worden. We gaan eten in finca La Gañanía. Een prachtige locatie in de heuvels boven Puerto de la Cruz. Hier kan je alleen eten als je een trouwerij, feest of met een grote groep reserveert. Bv. met een bedrijfsuitje. Mooie gedekte tafels en een heerlijk 3 gangendiner met lokale pure producten.

Weer een nieuwe dag aangebroken op dit mooie eiland. Donkere wolken hebben zich boven Puerto de Cruz samen gepakt. En het begint zelfs te regenen. Harder en harder. Wij zijn Hollanders dus wel wat gewend, we gaan dan ook gewoon op pad. Op naar het prachtige historische La Laguna. Een echte aanrader. Omdat het zo enorm regent gaan we niet fietsen, maar beginnen we met een lokale lekkernij. Warme chocomelk met Curros. We gaan daarna eerst de overdekte markt over en als de zon zich een beetje laat zien gaan we door het dorp wandelen. Regenjas aan en gaan… Mooie koloniale gebouwen met houten deuren en balkonnetjes. Hier moet je echt geweest zijn.

Daarna in de bus naar het Loro Parque. Een grote dierentuin. Met natuurlijk papegaaien, maar ook gorilla’s, zeeleeuwen, orka’s en meer. We krijgen een korte rondleiding en gaan zelfs achter de schermen. Echt de moeite waard dat stukje meer wat je betaald, wanneer je een behind the scene kaartje koopt. Terug bij het hotel nog wat in de omgeving gewandeld.

We eten vanavond in ons hotel het Botanico. Het hotel heeft meerdere restaurants, alle erg goed aangeschreven. En ik kan het na een heerlijk 3 gangendiner dan ook zeker aanbevelen.

De zon is weer doorgebroken en de dag begint goed. We rijden eerst naar een ecologische finca. Een prachtig plekje om je vakantie door te brengen als je niet van drukte houdt. Vanaf hier op de berg heb je uitzicht op Puerto de la Cruz. We gaan door richting de vulkaan El Teide. Vanuit het noorden kom je door het dichte bos en kom je langzaam in het maanlandschap. Alles droog en door. We maken verschillende fotostops. Als je meer tijd hebt kan je hier wel meer dan 20 verschillende wandelingen doen. De kabelbaan gaat niet vandaag, er is te veel wind, maar daar hebben we toch geen tijd voor. Onze volgende bestemming is Vilaflor waar we een hotel bezoeken en lunchen. Verder op de weg naar het zuiden rijden we langs de verschillende hotels van Los Christianos, Playa de las Americas en Costa Adeje om een indruk te krijgen van het bruisende leven aldaar. Dit is tenslotte waar de meeste vakantiegangers naartoe komen. Ons hotel ligt nog een stukje verder. Een prachtig hotel met zeer ruime kamers, 2 restaurants met Michelin sterren.

We vertrekken weer op tijd terug richting het noorden. Ditmaal naar De Teno mountains. Een prachtige slinger weg, waar je als je er last van hebt behoorlijk wagenziek van kan worden. Ik was dan ook blij dat ik voorin de bus zat en goed mee kon kijken. We zijn gestopt op verschillende uitzichtpunten en in leuke kleine dorpjes. Als verrassing nog een uitleg gekregen over hoe de herders zich vroeger door de bergen bewogen op stokken. En hoe ze met elkaar communiceerde door fluit signalen. Daarna door naar hotel San Roque voor de beste lunch hier op het eiland. Wat een smaak beleving en een leuk kleinschalig pareltje.

Vandaag het laatste dagje Tenerife. Ditmaal vanaf het water. Helaas geen walvissen gezien, die waren meer zuidelijk. Maar wel veel interactie met de dolfijnen. Langs de kliffen richting de noordkant gevaren. Prachtige uitzichten. We eten vanavond in het grote maar mooie Bahia del Duque. Heel uniek hier is de sterrenwacht die ze iedere dinsdag en donderdag hebben. We mogen dan ook een kijkje nemen naar de sterrenhemel.

Tenerife is een fantastische bestemming voor de zonaanbidder, maar zeker ook om actief te zijn. Een auto huren is een must om er af en toe lekker zelf op uit te trekken. Heb jij ook zin gekregen in een lekkere vakantie naar Tenerife last het me weten. Ik weet nu de juiste plekjes.

Wil jij meer foto’s zien, klik hier.