USA roadtrip

Een vluchtig bezoek aan het altijd weer zo spectaculaire westen van Amerika.

Voor het eerst vertrek ik vanaf Düsseldorf. Vanaf Utrecht een kleine 2 uur rijden zinder files. Düsseldorf is niet een hele grote luchthaven dus je bent overal zo doorheen. Met  Airberlin vliegen we vervolgens in 12 uur naar San Francisco. De transfer naar het hotel duurt een half uur. 

We checken in in het mooie oude Sir Drake hotel. Een hotel met een verhaal, waar we de volgende dag achter komen tijdens de managers borrel. Ze nemen ons mee naar verdieping 0. Wat trucjes met de lift en we zitten op het tussenstation waar vroeger in de tijd dat alcohol verboden was, het hier rijkelijk vloeide. Overigens is er in dit hotel iedere avond managersborrel en kan je een uur lang met het management genieten van een gratis wijntje. 

We gaan in ieder geval vroeg naar met want na zo’n lange vlucht is het voor ons al lang na middernacht. We ontbijten in Fishermans wharf. Bakkerij Boudin is een echte aanrader en makkelijk als je net als wij daarna een uurtje gaan varen. En oh, ja hoe je makkelijk bij Fishermans Wharf komt via het oude trammetje. Een ritje van 15 min. Niet heel goedkoop maar wel een must do als je in San Francisco bent. Na de boottrip wandelen we via de boulevard naar het jungle café voor de lunch. Een topper als je met kinderen reist. Alsof je in een echte jungle zit. 

We stoppen op de hop on hop off om zo de rest van de middag door de stad rondgeleid te worden. Natuurlijk kan je op vele plekken uitstappen, maar daar hebben wij helaas geen tijd voor. Zo’n hop on hop off pass is er voor meerdere dagen en echt een aanrader. 

Een ontbijt bij Lorrie’s is echt leuk. Alsof je zo een Amerikaanse ouderwetse film binnenstapt. Er zijn er meerdere door de stad, maar ook een tegenover ons hotel. Om 8 uur melden we ons bij Alamo om 3 auto’s op te halen. Man wat een drukte zo vroeg op zondag daar hadden we niet op gerekend en we rijden dan ook pas 2 uur later weg. 

Op naar Yosemite NP. Maar onderweg eerst stoppen bij de supermarkt. Vanavond slapen we in villa’s in het park en winkels of restaurants zijn daar niet. We komen later aan dan gepland en kunnen allen wat kleine highlights doen. Een park waar je zeker min 3 nachten moet blijven. En hoe relax als je dat zou kunnen doen in je eigen villa met groot terras, bbq en complete keuken. Het is wel duurder dan een middenklasse hotel, maar je zit in het park met alle gemakken. 

Op weg vandaag naar Lake Isabella. We hebben geen tijd voor Sequioa NP maar na een picknick stop gaan we van de snelweg af en rijden we door de bergen naar de trail of the hunderd gaints. Hier staan genoeg Sequioa bomen waar je nog heel dichtbij mag komen, dat is in het daadwerkelijke park wel anders. Maak hier lekker een wandeling van 1 uurtje en rij dan door naar Kake Isabella. Vannacht slapen we in opgezeten tenten op een KOA camping. Echt erg leuk weer voor de afwisseling. Er zijn een stuk of 6 van die campings met opgezeten tenten. Alles is aanwezig dus geen gedoe. Ook hier kan je weer lekker je eigen potje koken of bbq-en. Vergeet vooral de marshmallows boven het kampvuur niet. 

Op naar Las Vegas. Dat kan op 2 manieren. De snelle saaie route of via Death Valley. Ga hiervoor wel op tijd weg (met zonsopgang).  Zo ben je de immense warmte voor en het je voldoende tijd om op de mooie plekken te stoppen. 

Vanaf de hoogte zie je opeens Las Vegas voor je liggen en rij je de drukte en hectiek in. Even wennen na al dat natuurschoon. Slaap vooral in een hotel op de strip of net erachter, want dat is toch waar je hier voorkomt. De casino’s, shows en lichtjes. Je kunt zomaar ieder hotel binnenlopen en bekijken of een gokje wagen. 

Ga vooral ook een kijkje nemen in het oude downtown van Las Vegas en bezoek het maffia museum. Niet goedkoop, maar wel erg leuk om op die manier de geschiedenis van Amerika te zien. Na het diner gaan we naar de luchthaven en stappen we in een helikopter om in 12 minuten over de strip te vliegen. Echt super gaaf om te doen. Alleen zo krijg je een goed beeld van deze stad met als zijn neon. 

Omdat we hier 2 nachten slapen gaan we nog in het reuzenrad en bezoeken een van de shows van Cirque de Soleil. Er draaien er 7. Dus laat je goed informeren welke je bezoekt. 

Ons laatste stuk van de roadtrip. Van Las Vegas naar Los Angeles. Het eerste stuk gaat door de kale woestijn en na 2 uur stoppen we in het oude goudmijn stadje Calico. Leuk om wat foto’s te maken en te lunchen. Het ligt echt halverwege dus perfect. 

Hoe meer we naar LA rijde hoe drukker het wordt. We komen echt goed in de file, maar zien dan de carpoollane. Als je met 2 of meer zit mag je die baan gebruiken. En opeens razen we de file voorbij. 

We checken in op het AirPort hotel, dit is wel de beste locatie voor deze stad. We gaan s avonds na het diner nog even naar de Hollywood sign, althans dat proberen we maar door een concert zijn alle wegen afgezet. Dan maar naar Hollywood boulevard. Een vlucht bezoekje en op naar ons hotel waar we om middernacht weer aankomen. 

Wat hebben we geleerd ga niet de snelweg op maar rijd binnendoor. Op deze manier komen we dan ook een stuk sneller aan op Santa Monica. Hier gaan we lekker 2 uurtjes fietsen voor we de auto’s inleveren en terug vliegen. Zeker een aanrader om te doen. 

Na het inleveren van de auto, want 19x sneller ging dan ophalen staan we zo op de luchthaven. Wat blijkt er zijn wat XL stoelen over en ik mag er 1 testen. Echt geen straf en een aanbeveling waard voor zo’n lange vlucht. En het mooie je betaald maar €95,- per persoon bij per enkele reis. Terug op een nachtvlucht dus zeker doen. 

Meer foto’s vind je op mijn facebookpagina.