Venetië

Weekendje Venetië

Begin februari; net voor de carnaval (enkele jaren geleden) zijn we met Ryanair naar Ventie gevlogen. We vertrokken vanaf Chareloi, waar mijn vader ons om 03.00 uur ‘s nachts naar toe had gebracht. Eenmaal aangekomen op Treviso koop je een buskaartje voor iets van 14 euro retour en je rijd binnen ±1 uur naar de stad. Daar aangekomen voel je je redelijk verloren, je komt aan op een groot parkeerterein en niks staat aangegeven. Iedereen probeert je in een of andere dure gondel te krijgen… Maar wij hebben uiteindelijk de waterbus genomen. Men had ons verteld op de boot waar we ongeveer moesten uitstappen. Daar eerst maar eens een kaart bemachtigd van Venetie. Eenmaal in het hotel hebben we de spullen achter gelaten en zijn de stad in gegaan.

Enkele tips:
Tussen ±14.00-18.00 uur is het Siesta en zijn alle winkels dicht.
Ga niet op de bekende pleinen of straten langs het water in een barretje of restaurantje zitten, maar loop een straatje verder, dit scheelt je meer dan de helft.
Sommige tijden van het jaar staat het San Marco plein onder water!
Verder is Venetie echt een geweldige stad met smalle straatjes en romantische plekjes. Een stad om zeker nogmaals te bezoeken.