Veterans Day: wat een verrassing

De jetlag begint eindelijk te zakken en we slapen tot 7 uur. Onze dag begint vandaag bij Central Station. Het mooie oude station van New York. We nemen hier rustig de tijd om alles te bekijken. 

Op naar Times Square, wat een drukke maar geweldige belevenis is dit. Overal waar je kijkt zijn flikkerende beeldschermen. Je kunt hier wel uren blijven rondkijken. Iedere seconde veranderen de schermen, steeds andere beelden, filmpjes en teksten. We brengen een bezoek aan de M&M’s winkel. Drie verdiepingen met allemaal M&M producten. Rijen met snoepjes gesorteerd op kleur en cadeautjes. Je loopt hier al gauw een uur rond en je portemonnee is gelijk een stuk lichter, die van mij althans.

Door naar de Top of the Rock. Een van de hoogste gebouwen, waar je voor $34,- op de bovenste drie verdiepingen over de stad kunt kijken. En daar heb je een geweldig uitzicht op Central Park. Vooraf een kaartje kopen is toch wel een aanrader, want gisteren konden we niet meer naar boven, dus toen gelijk een kaartje voor vandaag geregeld.

Wanneer we weer buiten komen, stappen we gelijk in de parade van Veterans Day die op Fifth Avenue wordt gehouden. Een leuke verrassing, we blijven kijken en zwaaien mee. Bijzonder om te zien hoe de mensen aan de kant van de weg zo enthousiast zijn en met Amerikaanse vlaggetjes zwaaien.

Als de parade voorbij is, vervolgen we onze weg naar Central Park. Ons eerste plan is om door het park te fietsen, maar bij nader inzien gaan we toch lopen. Op deze manier kunnen we ook over de kleine wandelpaden. Want de fietsers mogen alleen op de grotere paden en steeds stoppen voor foto’s met een fiets is ook niet handig. De hele middag blijven we in het park en lopen van het begin tot bijna bovenin. Ter hoogte van het Guggenheim Museum verlaten we het park. Het plan was om hier gratis door het museum te lopen. Dat kan namelijk iedere zaterdag van 18-20 uur. We zijn te vroeg,  maar kijken wel even binnen naar de aparte bouw van het museum. Het doet mij erg denken aan de Reichstag in Berlijn.

We dineren nog in een typisch Amerikaans tentje in de buurt van Central Park. De prijzen liggen hier een stuk hoger dan in Lower Manhattan. Iets om even rekening mee te houden.

We pakken de metro weer terug naar ons hotel. De conciërge helpt ons nog even met inchecken en het  printen van de boarding pass voor onze vlucht van morgen.

Op naar bed, want we willen morgen nog een paar dingen zien voor we naar de luchthaven gaan.