Veysonnaz

Vanaf Redu rijden we in ruim 8 uur door Frankrijk naar Zwitserland. Af en toe wat file en een enkele wegwerkzaamheid, maar verder prima te doen. Aangekomen worden we gelijk uitgenodigd op het terras van onze host voor een heerlijk glas verse huisgemaakte limonade en wat hapjes. De zon die we de hele dag hebben gezien, vertrekt achter de wolken en uiteindelijk gaat het veel en hard regenen. Maar men belooft ons dat het morgen weer prachtig weer is, zodat we prima kunnen wandelen.

Ons huis is van alle gemakken voorzien en we maken ’s morgens lekker Hollandse wentelteefjes van alle meegenomen spullen. Zwitserland is heel duur en daarom hebben we al ons eten meegenomen vanuit huis. Met een tas vol picknickspullen vertrekken we richting de kabelbaan. Een wandeling van 20 minuten en dan 15 minuten met de kabelbaan. Vervolgens is het even zoeken naar de juiste weg. Het is een pad met uitdagingen, af en toe steil en smalle paadjes met diepe afgronden. Maar je wordt ook iedere keer weer beloond met geweldige uitzichten. We komen zelfs  nog wat sneeuw tegen. Een mooi rondje van 15 km. Moe maar voldaan komen we weer terug bij de kabelbaan. Beneden is het nog 30 minuten lopen naar ons heerlijke huisje. Tijd voor een late lunch (17.00 uur) en de broodjes knakworst gaan er dus prima in.

’s Avonds lekker relaxen, spullen weer gereed maken voor onze tocht morgen naar Cinque Terre. Een rit van 5 uur. En Fabien, de host van ons verblijf, heeft ons ervan overtuigd om de pas te nemen en niet de tunnel.