Vietnam Foodtour

Food Tour Vietnam 14 dagen

Laat je verrassen door de geweldige keuken van Vietnam. Iedere regio heeft zijn eigen speciale gerechten. Wij nemen je graag mee langs verschillende plekken waar we je de mogelijkheid geven een kijkje in de keuken te nemen. Je ervaren Engelstalige reisleidster – Ms Ha Pham – heeft regelmatig gewerkt met Anthony Bourdain en heeft zelfs de reis van Barack Obama met Anthony verzorgd. Tijdens deze reis zal je ook sommige restaurants aandoen die tijdens de shows bezocht zijn. Wil je na de tour de reis nog verlengen tot Hanoi dan is dat uiteraard mogelijk.

Reisprogramma

 

Dag 1 – vertrek

Vertrek vanaf Schiphol of een andere luchthaven in Europa naar Vietnam. De vlucht heb je zelf geregeld of wij hebben dit voor je gedaan op jouw verzoek. Omdat er geen rechtstreekse vluchten naar Vietnam gaan, zul je waarschijnlijk ergens in het Midden-Oosten of Azië overstappen. Je kunt ervoor kiezen om daar ook nog een  stopover te maken en deze stad te bezoeken.

Dag 2 – stadstour en bezoek Do Phu Cafe

Na een lange zit arriveer je op de luchthaven van Saigon – Tan Son Nhat. Onze lokale gids staat je al op te wachten en brengt je in een klein uurtje naar je hotel. Laat alle drukte van de stad op je inwerken, want in Saigon raast het verkeer aan alle kanten om je heen. Geniet van deze hectische eerste indrukken. Na de check-in even een beetje opfrissen en installeren, maar niet te lang, want we nemen je graag mee de stad in, de beste remedie tegen een jetlag.

Doe je goede schoenen aan, want we gaan al lopend de stad verkennen. Onze Engelstalige gids neemt je mee naar alle belangrijke historische bezienswaardigheden van de stad, zoals het postkantoor, het City Opera House, het Rex hotel, het Caravelle hotel, de Notre Dame kathedraal en de Herenigingspaleizen. We eindigen de tour bij het aangrijpende War Remnants Museum, waar je meer te weten komt over de oorlog in Vietnam en de voortdurende gevolgen ervan.

Een bijzondere laatste stop die we vandaag maken voor we terugkeren naar het hotel is café Do Pho en Comm Tam Dai Hàn. Het is een museum/koffiegelegenheid waar we warme of koude koffie kunnen drinken en elkaar wat beter leren kennen.

DO PHU CAFE – ZUID-KOREAANS GEBROKEN RIJST: Een café maar ook een levend museum. Do Phu Cafe bevindt zich op 113A Dang Dung Street. Dit retro café valt goed op met een nationale vlag van het Bevrijdingsfront op het balkon op de 2e verdieping. Het was een van de vele geheime schuilplaatsen van de Special Task Force van de Vietcong. Onder het café werd een geheime ondergrondse kelder gebouwd om medicijnen en wapens op te slaan. We nemen een kijkje in deze kelder via een geheime deur in de kleerkast op de 2e verdieping. Als leden van de Special Task Force werden ontmaskerd, konden ze een tunnel volgen om te ontsnappen naar Nguyen Van Nguyen en de Tran Quang Khai-straat in de buurt. (klik hier voor meer informatie)

Incl. airport transfers, overnachting in Avanti hotel of gelijkwaardig, professionele lokale gids, entreegelden en vervoer in de stad.

Dag 3 – Cu Chi tunnel, Mekong river en Tho tour

Na een vroeg ontbijt gaan we de drukte van de stad in op weg naar de Cu Chi tunnels. Hier gaan we leren en zien over de oorlog in Vietnam. De tunnels van Cu Chi zijn een immens netwerk van verbindingstunnels in het Cu Chi-district van Ho Chi Minhstad (oude naam: Saigon), en maken deel uit van een veel groter netwerk van tunnels dat ten grondslag ligt aan een groot deel van het land. De Cu Chi-tunnels waren de locatie van verschillende militaire campagnes tijdens de oorlog in Vietnam en waren de uitvalsbasis van de Vietcong voor het Tet-offensief in 1968.

De tunnels werden door Vietcong-soldaten gebruikt als schuilplaatsen tijdens gevechten, maar dienden ook als communicatie- en bevoorradingsroutes, ziekenhuizen, voedsel- en wapenopslagplaatsen en woonruimten voor talloze Noord-Vietnamese strijders. De tunnelsystemen waren van groot belang voor de Vietcong in hun verzet tegen Amerikaanse troepen en hielpen de groeiende Amerikaanse militaire inspanning tegen te gaan.

Na dit bezoek is het tijd geworden voor de lunch. Dit doen we  in een lokaal kalfsvlees-restaurant, een specialiteit van Cu Chi.

We vervolgen onze weg naar My Tho voor een boottocht op de Mekong rivier en een bezoek aan een lokale boerderij-boomgaard om verschillende tropische vruchten te proeven, zoals jackfruit, ananas, longans, ramboetans, pomelo’s, dragon fruit, enz. Het is seizoensgebonden welk fruit we kunnen proeven. Vandaag overnachten we in een homestay bij een lokale familie.

Wat kan je verwachten van de Tho tour:

– Cruise op de Mekong-rivier; prachtig uitzicht op de oevers van de rivier, de drijvende vismarkt en de eilanden van Dragon, Unicorn, Turtle, Phoenix.

– Ontdek het natuurlijke kanaal Vam Chua (provincie Ben Tre) per roeiboot.

– Bezoek een boomgaard met tropisch fruit, geniet van seizoensfruit en luister naar zuidelijke traditionele muziek.

– Stap op een Lam pro 588.

– Workshop kokos snoep, proef verse snoepjes (provincie Ben Tre).

– Lunch in het plaatselijke restaurant.

Incl.  ontbijt, vervoer, entreegelden, boottocht My Tho, fruit en snoep proeven, Lam pro 588 rit, diner en overnachting in een homestay.

Dag 4 – streetfood tour in Can Tho en workshop Banh Hoi Mat

Na het ontbijt rijden we in 2,5 uur naar de Can Tho regio, waar we gaan overnachten in de Mekong Silt Ecolodge. Na de check-in stappen we op de fiets.

De tocht gaat door een prachtig dorp, langs de kanalen waar de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking goed te zien zijn. Onderweg stoppen we voor wat kokossap, dit moet je zeker eens proberen. We gaan leren hoe we Bánh Hoi Mat Võng moeten maken. (dit is een heel uniek type noedels dat alleen verkrijgbaar is in Can Tho. Een waar erfstuk van deze regio, welke nog maar door 1 familie in deze regio wordt gemaakt). Tegenwoordig komt de grote productie uit de grote fabrieken. Zonde want de fijne rijstvermicelli traditioneel gaat op deze manier verloren. Gelukkig zijn er nog mensen die dit handwerk in stand houden als een echte ambacht. Na een lichte lunch fietsen we verder naar het huis van een andere familie om te genieten van vers fruit en te leren hoe je bananentaart maakt. Na het eten van de bananentaart fietsen we terug naar de lodge en heb je even lekker de tijd om te relaxen.

Tegen de avond gaan we weer op pad in het centrum van Can Tho voor de street food-tour met onze lokale gids, hij is een gepassioneerde fijnproever en zal ons meenemen in de keuken van deze regio. Gerechten die je tijdens deze tour kunt proberen: Bánh Cong (gefrituurde garnalen cake), pò pía (Popiah), hu tieu (noedelsoep), … afhankelijk van wat er op straat wordt aangeboden.

Incl. ontbijt, gids, fietstour, lunch, diner, drank en snacks, vervoer en overnachting in Mekong Silt Ecolodge of gelijkwaardig.

Dag 5 – drijvende markt en bezoek rijstnoedel huis

Het wordt echt een vroegertje vandaag, want om 5 uur stappen we aan boord van een kleine boot naar de drijvende markt van Phong Dien; dit is een handelsmarkt, klein maar erg leuk. Als je het lekker vindt kopen we wat fruit en varen verder door de mooie kanaaltjes met aan weerszijden veel boomgaarden en water kokospalmen. Vind je het leuk om zelf ook even te roeien dan mag dat, voor we op weg gaan naar de grote drijvende markt van Cai Rang, deze markt is de grootste in de Mekong Delta. En staat bekend om zijn verscheidenheid aan vers fruit en andere lokale producten. Honderden boten verzamelen zich daar nog elke ochtend om te kopen en verkopen. Tijd voor het ontbijt en een kop koffie of thee.

Na het ontbijt bezoeken we een huis waar rijstnoedels (hu tieu) worden gemaakt van rijstmeel en maniokmeel. We zien hoe de heerlijke maaltijd die je gisteren hebt gegeten wordt gemaakt. Op de terugweg naar de lodge bezoeken we een cacao tuin om uit de eerste hand te zien hoe ze hier verse chocolade maken en mogen we natuurlijk proeven. Eenmaal terug bij de lodge heb je vrije tijd tot we de stad weer in gaan om weer lekker te genieten van alle streetfood.

Incl. gids met kleine bootjes, ontbijt op de markt, fruit, koffie, chocolade entreegelden en street food tour in de avond.

Dag 6 – Stadswandeling Hoi An en Anthony Bourdain plekjes

Om 11:00 uur is het tijd om naar de luchthaven te gaan voor onze vlucht naar Da Nang. Vanaf de luchthaven in Da Nang staat onze nieuwe chauffeur ons op te wachten en zal ons naar het hotel brengen.

Na de check-in is het tijd om weer op pad te gaan met onze gids. Hij neemt ons mee voor een wandeling in de oude stad Hoi An – een UNESCO-werelderfgoed. Tijdens de wandeling  gaan we weer nieuwe dingen proeven. Een wereldberoemd gerecht – de zogenaamde Banh Mi bij Banh Mi Phuong. Deze specifieke banh mi-kraam en dit Vietnamese hartige broodje werden beroemd door wijlen Anthony Bourdain. Anthony heeft ervoor gezorgd dat de eetgelegenheden waar hij tijdens zijn shows is geweest tot ware trekpleisters zijn geworden.

Ons hotel ligt op slechts een paar honderd meter van het strand van An Bang, mocht je nog zin hebben na onze wandeling bezoek dan op eigen gelegenheid het strand.

Met tips van onze lokale agent kan je op eigen gelegenheid een streetfood-tour doen door Hoi An. Er zijn tal van gerechten die je tijdens deze tour kunt proberen. Hoi An-specialiteiten zoals White Rose, Cao Lau zijn te vinden in veel restaurants en eetkraampjes.  Sla vooral de gerechtjes als Da, Ca en Muc tron (papajasalade met gebakken inktvis, droge vis, geraspte varkenshuid en Tra Que-kruiden) niet over.

Incl. ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht, wandeltour en overnachting in Blue Alcove hotel of gelijkwaardig

Dag 7 – Fietstour Thui Bon river en kook- en lataarnworkshop

Om 8.30 uur wordt je opgehaald bij je hotel. Zorg dat je lekker hebt ontbeten met een kopje koffie of een drankje voor we aan de volgende tour beginnen. We stappen weer op de fiets en fietsen langs de Thu Bon-rivier en de Hoi An Central-markt en we bezoeken een lokaal vissersdorp.

Rijd in een rustig tempo over landweggetjes terwijl je het lokale leven bekijkt en pauzeer om boeren te zien zwoegen in hun rijstvelden met behulp van eeuwenoude landbouwpraktijken. Baan je een weg door palmbossen, over bruggen en velden met waterbuffels. We nemen een korte pauze voordat we genieten van een boottocht van een uur in een water-kokosnootboot. Vervolg je reis naar het groentedorp Tra Que, dat bekend staat om zijn biologische kruiden en groenten. Hier leer je over een duurzame landbouwmethode die de lokale boeren al eeuwenlang hebben ontwikkeld en die nog steeds wordt gebruikt.

Na een bezoek aan een plaatselijke familie en hun tuin, krijg je een leuke kookles en lunch je voordat we verder gaan. Je leert hier 2 gerechten maken: Tam Huu-Tra Que specialiteit en Banh Xeo.

De volgende stop is een lokale lantaarn workshop waar je leert hoe je lantaarns maakt en je neemt je eigen product mee naar huis als souvenir.

Incl. Ontbijt, professionele fietstour, boottocht, kookles, lunch, lantaarn workshop en overnachting in het Blue Alcove hotel of gelijkwaardig.

Dag 8 – vrije dag in Hoi An

Je hebt vandaag lekker de dag voor jezelf. Onze gids heeft genoeg suggesties wanneer je niet met een boek aan het zwembad wilt liggen. Een paar suggesties die we je nu al kunnen geven: Dwaal door de oude straatjes en ga shoppen. De oude stad is fotogeniek met zijn rijke geschiedenis en architectuur. Sla een balletje golf of boek een visexpeditie of een van de nog vele andere activiteiten die deze bestemming kent.  Hoi An is beroemd geworden om zijn talloze kleermakers winkels, waar er een enorme verscheidenheid aan stoffen is om uit te kiezen. Als je de Cao Lau-noedels wilt zien maken, moet je om 04.30 uur opstaan en we zorgen dat een lokale gids je brengt naar de plek waar de noedels gemaakt worden.

Incl. ontbijt en overnachting in het Blue Alcove hotel of gelijkwaardig.

Dag 9 – bezoek Marble Mountians en wandeling Cho Con markt

Na het ontbijt rijden we naar Da Nang. Onderweg stoppen we om de Marble Mountains of Five Element Mountains te bezoeken. Het is een cluster van vijf heuvels van marmer en kalksteen, die zijn vernoemd naar vijf elementen: metaal, hout, water, vuur en aarde.

We wandelen naar de Am Phu-grot en lopen door tot de top van de berg voor een prachtig uitzicht op de stad Da Nang. Het kan hier nog wel eens druk zijn als je later op de dag bent, om te zorgen dat we voor de drukte zijn vertrekken we voor 7 uur.

Na deze lekkere ochtendwandeling rijden we door naar de  Cho Con (Con-markt) voor onze lunch tour. Cho Con is het culinaire hart van de  kuststad. Dit marktgebied heeft een verzameling van beroemde en heerlijke eetkraampjes, maar daarnaast is het ook een bekende plek waar verschillende culturen elkaar treffen. De Con-markt beslaat een oppervlakte van 14.000 m2  en heeft meer dan 2.000 kraampjes van eten, souvenirs en andere snuisterijen.

Wanneer we de stad binnen rijden zie je voornamelijk een grote moderne stad met veel nieuwbouw, maar zodra je in de oude stad bent zie je een wirwar van straten vol met verleidelijke eetkraampjes en lokale winkeltjes die onaangetast zijn door de invloed van de massamarkt. Dit is waarom Da Nang op de bucketlist van elke fijnproever zou moeten staan.

Vanavond ben je vrij om zelf de stad te verkennen, te slenteren en eten van alles wat je die middag tijdens de tour hebt gezien.

Incl. ontbijt, transfers, gids, entreegelden, Danang food tour, drankjes tijdens de tour en overnachting in Le Hoang Beach hotel of gelijkwaardig.

Dag 10 – Hai Van Pass op weg naar Hue

Rond 9.00 uur vertrekken we richting Hue. De reis is 160 km, via de schilderachtige bergachtige route over de spectaculaire Hai Van Pass. Je klimt naar 496 m (1.627 ft). Deze weg is eerder in het programma Top Gear geweest en heeft daar de naam “een verlaten lint van perfectie – een van de beste kustwegen ter wereld” genoemd. Vervolgens passeer je het vissersdorpje Lang Co en de vredige rijstvelden aan de kust.

Eenmaal aangekomen bij het hotel leggen we de spullen op onze kamer en gaan we de stad in met de riksja (Cyclo). De tocht duurt ongeveer 1 uur. De authentieke manier om de verborgen charme van Hue en de verborgen plekjes te ontdekken. Het is een erg populair voertuig in Hue, de cyclo.

Cyclo’s is een populair vervoermiddel in Hue, vooral de straten langs de rivieroever en het hotelgebied in de stad waar veel toeristen samenkomen zie je er heel veel. De binnenstad van Hue is niet erg groot en verdeeld in de noord- en zuidoever van de Perfume River.

Incl.  ontbijt, transfers, cyclo tour en overnachting in Hue Ecolodge of gelijkwaardig

Dag 11- Motor tour in Hue en kookles in pagode

De motor tour in Hue wordt gegarandeerd het hoogtepunt van je reis. We starten rond 8 uur net na je ontbijt. Met de motor kan je deze oude en charmante stad goed verkennen. Je mag niet zelf de motor besturen, maar gaat achterop bij een van onze zeer ervaren en zorgzame chauffeurs. Tijdens deze tour treden we in de voetsporen van Anthony Bourdain, de legendarische chef-kok, New York Times best verkopende schrijver en tv-persoonlijkheid. Je bezoekt alle lokale restaurants van Hue waar Anthony Bourdain tijdens zijn shows als privé is geweest. Natuurlijk pakken we ook de bekende bezienswaardigheden van de stad mee. De tour duurt ongeveer 2 uur.

Zin om zelf nog een bezoek te brengen aan een van de koningsgraven, dan kunnen we dit voor je regelen. Alle zeven koningsgraven bieden iets bijzonders. Alle graven bezoeken is te veel. Kies er eentje uit die je goed kunt bekijken.

Hue wordt ook beschouwd als het grootste boeddhistische centrum in Vietnam, met een hoog percentage van de bevolking dat het boeddhisme beoefent of gelooft. De meeste Hue-mensen aten om religieuze redenen alleen veganistisch op de eerste dag van elke maanmaand en op elke dag met volle maan. Misschien is dat de reden waarom de veganistische keuken in Hue razend populair, divers en lekker is. Reden om tijdens de motortour een kookles te hebben in een lokale pagode. Je kookles leraar is een boeddhistische non.

Als je vragen hebt, stel ze gerust. De lokale gids zal je tolk zijn.

Gerechten die je zeker niet mag missen wanneer je in Hue bent: Bun Bo Hue (op de Dong Ba markt), Hue dumplings (bij Quan Banh O Le), Com hen, vegan banque kookles en lunch bij een pagode.

Incl. Ontbijt, gids en chauffeur, helm, entreegelden, vegan kookworkshop, lunch, snacks en overnachting in het Hue Ecolodge hotel of gelijkwaardig.

Dag 12 – Saigon night tour per Vespa scooter

Ontbijt in het hotel, voordat we ons naar de luchthaven begeven voor de vlucht terug naar Saigon. De middag is ter vrije besteding. We ontmoeten elkaar om 18 uur in de lobby voor de start van onze vespa food tour. We gaan ruim 4 uur fijnproeven in Saigon. Tijdens de tour ervaar je Saigon zoals de lokale bevolking dat doet. Geniet van het nachtleven en eet heerlijke gerechten, terwijl je je verplaatst op je Vespa-scooter.

We beginnen de tour op een van de stijlvolle dakterrassen van Saigon om de zonsondergang te zien onder het genot van een drankje. We stoppen bij 2 restaurants om al het heerlijke eten dat hier geserveerd wordt te proberen. Wanneer we ons verplaatsen van restaurants rijden we langs de beroemde must-see bezienswaardigheden van Ho Chi Minh-stad. We bezoeken een coffeeshop in Vietnamese stijl met  livemuziek en sluiten de avond af in een gezellige muziekbar.

* Hoogtepunten Saigon Night Tour * – All-you-can-eat & drankjes, cocktails en visrestaurants en Vietnamees pannenkoekenrestaurant, Saigon-bezienswaardigheden, café met live muziek, bar met livemuziek.

De tour is inclusief: lokaal eten, drankjes, vespa, gids, helmen, regenjassen, verzekeringen, ervaren chauffeurs

Incl. Ontbijt, transfers, vlucht naar Saigon, Vespa tour met gids, diner, drankjes, helm, premium insurance en overnachting in Avanti Saigon hotel of gelijkwaardig.

Dag 13 – Chinatown in Saigon en vertrek

Vandaag is onze vertrek dag uit Saigon naar huis. Vlieg je pas aan het einde van de middag of avond is er nog tijd om een bezoek te brengen aan Cho Lon (ook bekend als Chinatown) en maken we een markt tour met lokale gids.

Cho Lon, in het zuidwesten van de stad, wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Bezoek de markt met een privé gids die je helpt met afdingen van je aankopen. Weggestopt in een zijstraat, in het westen van Cho Lon, ligt de Binh Tay-markt. Met honderden kraampjes binnen en buiten en voor de hongerige onder ons is er een speciale foodcourt.

Helaas zijn we aan het einde gekomen van deze mooie culturele en culinaire rondreis. Onze gids brengt ons naar het vliegveld en neemt afscheid.

Incl. ontbijt, markt tour en airport transfers.

Dag 14 – aankomst in Nederland

Aankomst in Nederland.

 

Startdatum tour:
2 december 2023*
3 februari 2024
27 april 2024
30 juni 2024
21 september 2024
26 oktober 2024

Prijs: €1620,- p.p. 
op basis van 2 personen op een kamer

* Toeslag voor de reis van 2 december van €150,- p.p.
Deze reis wordt begeleid door een Nederlandse reisleidster

Min. aantal deelnemers: 10
Max. aantal deelnemers: 14

De reis kan ook individueel geboekt worden en komt dan op €1844,- p.p. op basis van 2 personen in een 2 persoonskamer.

Inclusief:

  • Maaltijden en excursies volgens programma
  • Engelstalige gids en chauffeur
  • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Transfers
  • Verzekering tijdens de motor tour
  • Binnenlandse vluchten

Exclusief:

  • Internationale vluchten
  • Reis- en annuleringsverzekeringen
  • GGTO en calamiteitenfonds
  • Visa en inentingen

Wordt het min. aantal deelnemers niet gehaald, zal de reis 60 dagen op voorhand worden geannuleerd of in overleg tegen een toeslag toch doorgang vinden.

Wat je moet weten over deze vakantie:

  • Mocht je speciale dieet wensen hebben, dan horen wij dit graag vooraf, zodat we hier rekening mee kunnen houden.
  • In verband met de weersomstandigheden kan het zijn dat het programma wordt aangepast of er delen moeten worden geannuleerd, het is ten alle tijden aan de gidsen om te bepalen of het verantwoord is om de excursie uit te voeren.
  • Hou er rekening mee dat alle wandelingen en uitstapjes op eigen verantwoordelijkheid zijn.
  • De organisatie gaat er vanuit dat iedere deelnemer een reisverzekering met schade, bagagevergoeding en annuleringsverzekering zelf heeft afgesloten.
  • Voor deze reis gelden de reisvoorwaarden zoals vermeldt op de website van De Reisverrijker.

 

 

 

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.