Vietnam

Bijzonder Vietnam

Met Etihad Airways vliegen we via een tussenstop in Abu Dhabi naar Saigon ofwel Ho Chi Minh stad. We worden opgewacht door onze reisleiders en gaan richting ons hotel, een snelle incheck en heerlijk nog even de stad in een echte Vietnamees diner scoren. Deze stad is relatief veilig als je maar op je spullen let. Ze rijden er allemaal op brommertjes en een tas is dan snel mee gegraaid, maar ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Iedereen laat je ook gewoon met rust, ook op de markt wordt je niet aangeklampt door die vervellende verkopers. Lokaal eten op straat is ook geen enkel probleem. Kijk gewoon waar de meeste mensen zitten of iets eten en dan kan je daar rustig eten. Het kost ook nog eens bijna niets. Engels is vaak wel een lastige, dus met handen en voeten is soms noodzakelijk.

 

De volgende ochtend na een goede nachtrust maken we een stadstour, waarbij we een bezoek brengen aan het Warmuseum. Wat een indrukwekkende plek is dit. De foto’s die er hangen zijn vaak erg confronterend. We rijden langs de Notre Dame en het Postkantoor. We brengen een bezoekje aan 3 hotels om even goed het verschil in sterren te zien. Voor Aziatische begrippen is een 3 sterren hotel prima te doen. ’s Middags gaan we op weg naar de Cu Chi tunnels, vanaf de stad een rit van 2 uur. Ook dit is weer erg indrukwekkend om allemaal te zien. Je hebt de mogelijkheid om een stukje door een tunnel te gaan. Deze zijn voor de toeristen iets groter gemaakt. Je kunt hier als je wilt schieten met een echte AK47. Je gids geeft je veel informatie over de traps, de geschiedenis en je kunt een aantal dingen nog in het echt zien. De rit terug naar de stad duurt ruim 3 uur, doordat we in de spits terug komen. Een grote opstopping van scooters en auto’s. We besluiten deze avond wat luxer te eten en komen terecht in een restaurant genaamd Jaspas. Echt heerlijk eten en genoeg soorten drank. Bij de lokale Vietnamees op de straat kan je alleen maar bier krijgen. Dit restaurant is wat duurder, maar lang niet te vergelijken met de prijzen in Nederland. Maar de kwaliteit van het eten is erg hoog.

 

We vertrekken alweer vroeg richting de Mekong Delta. Een rit van ruim 2 uur. Aangekomen bij de Mekong rivier, gaan we per lokale boot wat eilandjes bezoeken. We krijgen een rondleiding in de tuinen en maken een kort ritje per paard en wagen. Vervolgens gaan we per kano terug naar onze boot die op de rivier ligt te wachten. Wil je echt meer genieten van de Delta en de floating markt zien, meer het lokale meemaken dan moet je op z’n minst 1 overnachting plannen. Hierdoor ga je verder de Delta in en kom je echt in contact met de mensen en de natuur. Helaas hadden wij hier geen tijd voor. Terug in het hotel gaan we nog snel wat shoppen op de markt en pakken we om 20.30 uur de trein richting Nha Trang. Een nachttrein met (harde) bedden.

 

Om 05.30 uur komen we aan en worden we naar ons hotel gebracht. Nha Trang is een leuke strandbestemming. Hier kun je echt het hele jaar aan het strand liggen. We gaan om half 9 richting de haven en gaan een ochtendje varen. We bezoeken het aquarium en maken een klein tochtje met een glasbodemboot. Vervolgens kunnen we nog even wat zwemmen. Tegen lunchtijd varen we weer terug richting de stad om daar te genieten van een heerlijke Vietnamese lunch. We besluiten om niet terug de zee op te gaan voor nog een snorkeltripje, maar lekker aan het strand bij Sailing Club  te genieten van de zon en het strand. Dit is ook de plek waar we ’s avonds heerlijk met ons voetjes in het zand genieten van een geweldig diner.

In de middag vliegen we door naar Da Nang, dit ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Hoi An. We maken onderweg een tussenstop bij het Fusion Maia resort. Echt een pareltje. Hier kan je echt genieten van een heerlijke strandvakantie op korte afstand van het gezellige Hoi An. Hoi An is echt de place to be. Wat een leuke gezellige romantische stad. Je kunt hier heerlijk shoppen, lekker eten en genieten van het echte Oosterse leven. Mensen zijn super vriendelijk. Je laat hier je kleding op maat maken in 1 nacht. Maar wat je zeker ook niet mag missen is een fietstocht door de omgeving incl. een kookcursus.

 

Na ons vluchtige bezoekje aan Hoi An is er helaas een einde gekomen aan deze mooie reis. En vliegen we weer terug naar Amsterdam.

 

 

Wil je meer foto’s zien van deze reis, klik hier.

 

Interesse in een reis naar Vietnam mail me voor meer informatie.