Vlog Schildpadden in Akumal

Broedseizoen reuze schildpadden

Dit moet ik met jullie delen. Afgelopen zomer heb ik tijdens mijn reis naar Mexico iets heel gaafs ontdekt.
Ik was in Akumal en daar kan je zwemmen met schildpadden! Gewoon in de zee vanaf het strand.

Akumal staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren, maar wat het echt speciaal maakt, is de mogelijkheid om te zwemmen met deze majestueuze zeedieren. Terwijl ik rondzwom, kon ik niet geloven hoe dichtbij ik bij deze prachtige schepsels kon komen. Het was echt een once-in-a-lifetime ervaring die ik nooit zal vergeten.

Maar dat is nog niet alles! Ik ontdekte ook iets heel bijzonders – het broeden en uitkomen van schildpaddeneieren. En het beste van alles? Je hoeft niet eens een excursie te boeken om dit te ervaren! Gewoon wandelend langs het strand vlakbij onze accommodatie kon ik dit fenomeen aanschouwen. De vrijwilligers komen rond 16.00 uur het strand op om alle nesten te bekijken. Omdat er helaas veel roofdieren zijn die de schildpadjes bedreigen, worden de nesten voorzichtig geopend en werden de baby schildpadjes veilig naar de zee gebracht. Het was zo ontroerend om te zien hoe deze kleine wezens hun eerste stappen zetten naar de oceaan. En omdat het zo rustig is, mag je gewoon gaan zitten en kijken of zelfs net als ik meehelpen.

Als je dit ook wilt meemaken, moet je in Akumal zijn tijdens de maanden juli en augustus. Het is echt een ervaring die je niet mag missen! Heb je nog vragen over mijn reiservaring of wil je meer tips voor een geweldige reis naar Mexico? Laat het me weten en ik help je graag verder!

 

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.