Vodice, Murter & Biograd

Vandaag op tijd vertrokken om langs de kust een aantal plaatsjes te bezoeken. De eerste uitdaging was de weg te vinden, want de route die we wilden nemen was afgesloten, dus we hebben eerst een tijd door Sibenik gedwaald om tenslotte op de goede weg naar Vodice te komen. We zijn vroeg en het seizoen is eigenlijk afgelopen, daarom is er veel dicht. Maar Vodice is een leuk klein stadje met een enorme haven en diverse mooie bootjes. Leuke oude huisjes en smalle straatjes en in de zomer stikt het er van de restaurantjes. Dan zal het er ook wel heel druk zijn en lastig om te parkeren. Het is overal betaald parkeren in het dorp, dus zorg dat je kleingeld bij je hebt.

Daarna rijden we door naar het eiland Murter dat verbonden is met een brug. Om hier te komen rij je door het kleine stadje Tisno, weer zo’n schattig stadje waar in de zomer tal van restaurantjes open zijn. Kleine huisjes en veel bootjes. We rijden een verlaten weggetje in op weg naar een van de geocaches die we hebben ingesteld. We gaan een tijdje onverhard en moeten 1 km voor onze bestemming de auto achterlaten, verder lopend langs de zee en over smalle paadjes klimmen en klauteren. Maar we worden beloond door een prachtig uitzicht, jammer dat we geen zwem – en snorkelspullen bij ons hebben.

We besluiten het eiland niet verder op te gaan, omdat we dan in tijdnood komen; we hebben de jongens tenslotte beloofd dat ze vanmiddag nog mogen zwemmen in het zwembad en het is inmiddels al halverwege de dag. We rijden in een klein half uurtje naar Biograd om even op de boulevard met de vele terrasjes te lunchen. We lopen nog wat door het stadje en rijden dan weer terug. We hebben in ieder geval gezien waar we morgen de boot pakken naar de eilanden Pasman en Ugljan.