Wandelen in de Belgische Ardennen

Het is toch altijd weer thuiskomen in de Ardennen. Nu heb ik het geluk dat mijn vader daar woont en we dus regelmatig even kunnen vluchten uit het drukke Nederland. Redu vlak aan de Franse grens is echt een heerlijk gebied om tot rust te komen en lekkere lange mooie wandelingen door het bos te maken. ’s morgens wakker worden met een prachtig uitzicht en genieten van een heerlijk ontbijtje.

Nu kan jij dit ook, want mijn vader heeft een B&B en voor weinig slaap je daar al een paar nachtjes in een ruime kamer met eigen badkamer. Kinderen zijn meer dan welkom, want er zijn schommels, een trampoline en een heleboel ruimte om lekker te spelen.

Wij zijn afgelopen woensdag in 3 uur tijd van Harmelen naar Redu gereden. Omdat het vakantie is, is het lekker rustig op de weg en zijn we er zo. Jammer dat het niet heel erg goed weer was, maar dat zal je aan het filmpje wel zien. We pakken altijd afslag 23 Wellin, omdat we deze route erg mooi vinden. Het is dan wel iets langer, maar dat hebben we er wel voor over.

Donderdag is het lekker weer en gaan we onze eerste wandeling maken. Zoals je misschien al weet wandelen wij nooit alleen om te wandelen, maar doen we dit via Geocaching en zo komen we toch weer op nieuwe routes en stukjes bos. Zelfs waar mijn vader in de 12 jaar dat hij hier woont nog niet eerder geweest is. Een klein rondje van 3.5 km houdt ons toch 3 uurtjes bezig.

Ook vrijdag trekken we er weer op uit en rijden we richting Bure. Een klein boerengehucht met oude huisjes. En prachtige bossen. Hier vermaken we ons 6 uurtjes met het zoeken en oplossen van de puzzels die we hebben uitgezocht. Ondertussen komen we langs mooie beekjes en hebben we geweldige vergezichten. Moe maar voldaan komen we weer thuis en gaan we aan de warme chocomelk.

Als we zaterdag wakker worden ligt er een klein laagje sneeuw. En blijft het licht sneeuwen. Vanuit huis maken we een wandeling van 9.5 km, eentje die ik zelf ook nog niet gedaan had. Je kunt hier ook zoveel kanten op. Maar vandaag is het nog mooier langs de Lesse. De helft van de rivier is bevroren en dat levert super mooie plaatjes op. We moeten dan ook uitkijken dat we niet uitglijden op sommige stukken, want het water wat normaal over de padden loopt is nu goed bevroren. Als we thuis aankomen is het inmiddels gaan ijzelen en tijd om dus veilig binnen te gaan zitten.

Zondag vertrekken we helaas weer richting huis, wel eerst de ijzel even uitzitten, want ’s morgens is het echt veel te glad om zelfs lopend naar buiten te gaan.

Wij hebben in ieder geval een paar heerlijke dagen gehad en geprobeerd wat beelden vast te leggen met onze nieuwe GoPro. Niet echt een professioneel filmpje, maar ik vind zelf dat ie leuk gelukt is. Veel kijk plezier.