Washington

5 dagen Washington

Omdat Northwest Airlines een aanbieding had 2 voor de prijs van 1. Zijn we voor 5 dagen naar Washington gereisd. Op de heenreis zat het niet zo mee. Het vliegtuig was overboekt en we moesten zo snel mogelijk naar de gate om te vechten voor een plekje. Er zouden er nog een paar open zijn. Daar eenmaal aangekomen hadden we geluk. We zouden allebei wel heel ergens anders in het vliegtuig zitten, maar we mochten mee! De vlucht van ±6 uur ging nog best snel. In Washington aangekomen hebben we een bus gepakt naar het centrum. Duurt ongeveer een uurtje. Eenmaal in ons hotel waren we best moe, het was tenslotte al bijna middernacht, Nederlandse tijd.

De volgende dagen zijn we een beetje Washington gaan verkennen. We hebben het ‘Witte Huis’ van binnen gezien, alle bekende historisch momunten en de Arlington begraafplaats waar de Kennedy’s liggen. Het leuke van Washgton is dat alle musea gratis zijn. We zijn normaal niet zo van de musea mensen, maar hier zijn we toch wel een aantal grote musea in geweest. Het spacemuseum is een aanrader.

Door de hele stad lopen allemaal eekhoorntjes heel leuk om te voeren. Je kan de stad verkennen door met de Metro te gaan, maar het meeste hebben we toch wel te voet gedaan. We hebben een keer gedinneerd bij Planet Hollywood. Wat een ervaring. Een kleine cola is al een glas zo groot als een vaas, echt niet te geloven.