Wenen

Treinreis naar Wenen!

Vanaf Utrecht zijn we om 20.00 uur vertrokken met de nachttrein richting Wenen. Echt een super comfortable manier van reizen als je zo’n eind wil. Om 22.00 uur wordt je bedje heerlijk voor je opgemaakt en kan je als je wil onder de wol. Pas ‘s morgens rond 06.00 uur word je gewekt door de douane die je paspoort komt controleren. Eenmaal wakker krijg je van de treinhostess een ontbijtje voorgeschoteld. Een soort vliegtuigmaaltijd. Rond 09.00 uur waren we toen in Wenen. Daar aangekomen moesten we even zoeken, want we zouden de eerste 2 dagen door reizen naar Wiener-Neustadt en een bezoek brengen aan Nadia. Hier zijn we dan ook 2 dagen gebleven, thuis bij haar moeder en zus. Ze heeft ons uitgebreid de omgeving laten zien. Erg leuk en een mooie natuur daar.

Na 2 dagen zijn we met z’n drieen richting Wenen gegaan, waar we vervolgens nog 2 nachten hebben geslapen. In Wenen hebben we zoveel mogelijk bezienswaardigheden meegepakt. Ik wilde heel graag een paardenshow meemaken. Helaas was dit niet zo makkelijk, hier moet je namelijk lang van te voren kaartjes voor reserveren. Gelukkig waren er een paar afzeggingen en het uur in de rij staan loonde voor ons, we konden toch naar binnen.

Een bezoekje aan de opera (overdag) is ook super leuk om te doen. Ze laten je dan alles zien van zo’n opera. Er wordt verteld over de muurschilderingen en alle dingen die gebeurd zijn in zo’n gebouw. Erg leuk, we mochten zelfs even op het podium staan! We hebben heerlijk gewandeld door de tuinen van Slot Schonnbrunn. In de Belveder hebben we een kopje thee gedronken. We hebben besloten het slot een keer van binnen te bekijken als het slecht weer is.

De terugreis met de trein hadden we overdag gepland, wij dachten dat is leuk. Kan je nog wat zien van Duitsland etc. Nou geen aanrader dus. Het duurt enorm lang zo’n reis. En je moet overstappen. Dit was ook al geen succes, ondanks dat de ze zeiden dat de trein op ons zou wachten, wat ‘ie natuurlijk niet deed, konden we een uur wachten in Frankfurt op de volgende trein. Zo gingen we dus rond 09.00 uur weg in Wenen en waren we pas in Utrecht rond 23.00 uur. Volgende keer gewoon weer de nachttrein en lekker een tukkie doen!