Wie ben ik

Nadat ik het mijn secretaresse-diploma op zak had, ben ik toerisme gaan studeren. Vol trots heb ik in oktober 1999 mijn HBO Management Toerisme diploma in ontvangst genomen.

Ik startte bij een zakenreisbureau, waarna ik al snel bij Wereldcontact reizen terechtkwam en waar ik met veel plezier gewerkt heb. De reiskriebels lieten mij echter niet los en ik vertrok met Maarten voor een ruim acht maanden durende wereldreis! Die  leidde ons via de westkust van Amerika naar Fiji om vervolgens bijna vijf maanden in Australië rond te trekken en te werken. Deze prachtige reis sloten we af met nog eens twee maanden rondreizen in Nieuw Zeeland.

Terug in Nederland zette ik mijn toeristische carrière voort bij QAS Holidays, dé specialist voor reizen naar Australië, Nieuw Zeeland en de Pacific. Op dit kantoor in Amsterdam heb ik met plezier ruim 3 jaar gewerkt. In verband met onze kinderwens stapte ik over van touroperating naar het reisbureau. In De Meern startte  ik als medewerker bij Tulip Travel om door te groeien naar Office Manager. Het was een uitdaging om ineens ‘de hele wereld’ te mogen verkopen. Het luisteren naar de wensen van de klant en het contact na de reis gaf mij veel voldoening én kennis over de vele verschillende bestemmingen. In 2006 werd onze eerste zoon Roan geboren, Luca volgde in 2008.

Na 3 jaar reisbureau ervaring besloot ik de reiswereld te verlaten en mijn succes elders te beproeven. Al snel bleek dat ik niet zonder de reiswereld kon en stuitte ik op een nieuw reisconcept van Kuoni. Hierbij heb ik vanuit huis reizen verkocht en klantcontact onderhouden buiten oorspronkelijke werktijden. Helaas was hun concept van korte duur maar deze manier van werken vond ik geweldig. Daarom sloot ik mij aan bij Travel Counsellors, waar ik als zelfstandig reisadviseur mijn eigen reisbureau beheer en wederom de hele wereld mag verkopen! Het voelt heerlijk. Dit is mijn passie.

Sinds mei 2009 staat Travel Counsellors Moniek Bos-Bouwman als een huis. Ik organiseer en boek reizen voor iedereen die wil genieten van een uitstekende service en extra aandacht zonder er meer voor te hoeven betalen!