Zeeschildpadden van Akumal

Zeeschildpadden van Akumal

In de laatste drie dagen bezoeken we nog drie hotels, waarvan we in twee slapen. De eerste nacht is in Secrets Maroma Beach, tijdens deze dag hebben we eigenlijk alleen een transfer, zodat we lekker van het hotel kunnen genieten. En dat doen we. Strand, zwembad, sommige nemen een spabehandeling. En vanavond eten we aan de Tepanyakitafel. We hadden de laatste paar stoelen, maar het is wel weer een beleving dat show cooking. Persoonlijk vond ik dit hotel het fijnste van allemaal. De hele atmosfeer, mooi strand, ruimtes bij het zwembad, alles was erg plezierig.

De volgende ochtend vertrekken we richting Tulum, om hier een kijkje te nemen bij de ruïnes voordat we naar ons hotel gaan. Het is zo middag en op de dag enorm heet. Een petje, veel zonnebrand en water zijn geen overbodige luxe. Wij gaan met een gids het terrein op. Je kunt  zelf lopen, maar een beetje uitleg over de cultuur en de gebouwen is leuk. Ik vind het er wel erg druk.

We slapen de laatste twee nachten van ons verblijf in Mexico in het Secrets Akumal. Het leuke aan dit hotel is dat het direct aan het strand ligt waar de zeeschildpadden zijn. Je moet wel vroeg op, want in de middag zwemmen ze wat verder op zee, door de drukte van de mensen. Maar om 7 uur ’s morgens is het heel rustig en zijn alle dagmensen nog niet op het strand. En we hebben geluk, we zijn nog geen 5 minuten in het water en daar is ie. We dobberen zo’n 20 minuutjes bij hem in de buurt. Maar geven hem wel alle ruimte om rustig gras te eten. Wat een geweldige ervaring. Dat was het vroeg uit bed meer dan waard.