Zion National Park

Vandaag een korte rit van Bryce naar Zion. Na binnenkomst in het park blijkt ook hier de drukte enorm en het parkeren grote ellende. Er wordt aangeraden om buiten het park te parkeren. De shuttlebussen rijden af en aan en de rij is enorm. Het lijkt de Efteling wel, waar je op een attractie staat te wachten. Ook hier vraag ik me af hoe dat in de zomer gaat. Waar moeten die auto’s dan allemaal parkeren. Een aanrader is om heel dichtbij of in het park te slapen, zodat je vroeg in het park kunt zijn om een parkeerplekje te bemachtigen. Een groot deel van het park is alleen toegankelijk met de shuttlebus en niet met je eigen auto.

We hebben besloten om twee wandelingen te doen vandaag. Het is al aardig warm en we zorgen dat we voldoende water bij ons hebben. En een broodje om te picknicken. Helaas zijn we onze petjes vergeten en die zijn geen overbodige luxe, want de zon is echt brandend heet.

We beginnen op de laatste halte van de shuttle (nr 9) en gaan daar een stuk van The Narrows wandelen. Wil je deze wandeling echt helemaal doen, dan moet je zorgen voor waterschoenen. Liever nog speciale waterschoenen die zorgen dat je niet te koud wordt. Deze zijn in het dorp te huur. Wij hebben dit niet gedaan, omdat onze tijd tekort is en we wat meer van het park willen zien. Na The Narrows rijden we met de bus terug naar The Grotto (stop nr 6). Hier beginnen we aan de wandeling van de Upper en Lower Emerald Pools. Het is een aardige klim en er zijn steile afgronden, maar prima te doen voor iemand met hoogtevrees (ikzelf :-)).

Na deze twee wandelingen zijn we moe maar voldaan en gaan met de bus naar de auto. Lekker terugrijden naar ons hotel in Springdale (5 minuten rijden). Een prachtig hotel met een mooi uitzicht en een zwembad, waar de jongens erg blij mee zijn.

Wil je echt avontuur en ben je niet bang voor hoogtes, dan is er een lange wandeling in het park die je een prachtig uitzicht geeft, genaamd Angels Landing. Zorg voor voldoende water, het is een enorme klim omhoog. Het laatste stuk heeft aan beide kanten een enorme drop-off, zonder railing. De wandeling duurt ruim 4 uur.

Vanwege de korte meivakantie zijn we hier maar 1 dag, maar 2 dagen is eigenlijk beter, dan kun je meerdere wandelingen doen. Zoals het ook minder bekende stuk, de 8 km lange Kolob Canyon Road. Deze weg begint op een ander punt, namelijk langs de I-15 en kost je ongeveer 1 uur rijden.