Zip linen in Magoebaskloof

Zip linen in Magoebaskloof

Van Kololo reizen we naar Phalaborwa. Dit ligt net aan de grens van het Krugerpark. Omdat de rit vrij lang is en we niet veel dingen ontdekken die aantrekkelijk genoeg zijn om te stoppen, rijden we in een keer door naar de Magoebaskloof. De rit naar deze stop duurt ruim 4 uur. Aan het eind rij ik rij helaas een stukje verkeerd, waardoor we 45 minuten moeten omrijden (wel een heel mooi stuk overigens). En dan komen we aan bij de tour company voor het zip linen. We krijgen een light lunch die helemaal niet light is maar een hele maaltijd en dan begint de uitleg. De zenuwen beginnen nu wel door mijn lijf te razen. Hoe ga ik dit doen met mijn hoogtevrees. Nou ja, als ik dan toch zoiets engs moet doen, dan maar hier, want over watervallen en kloven heen suizen is een stuk spectaculairder dan over de boomtoppen. En na de eerste lijn (van de 11) gaat het eigenlijk best lekker. Wat blijkt, het suizen is best leuk, alleen op die kleine platforms staan wachten tot je weer aan de buurt bent is soms wat minder. Je zit de hele rit vast met een touw, dus ook op die platforms kan er niets met je gebeuren. En ze zorgen heel goed voor je. Erg professioneel. Zelfs alle kleintjes vinden het geweldig om te doen.

Na deze hele spannende ervaring rijden we nog ruim anderhalf uur door naar Phalaborwa. We moeten het laatste stuk in het donker rijden, iets wat je liever niet doet in Zuid Afrika. Maar het is voor ons even niet anders, goed opletten dus en de TomTom volgen.

Na de incheck gaan we lekker even aan het diner en snel naar bed: het was een mooie maar vermoeiende dag.
En morgen zien we wel wat Kruger ons gaat brengen.

Met gebrek aan beter op dit moment deel ik graag het filmpje van Magoebaskloof Canopy Tours met jullie. Dan kun je zelf zien hoe gaaf dit was. En of je dit op je eigen to-do-lijstje wilt zetten voor Zuid-Afrika.