Zuidelijk Afrika

Huwelijksreis Kaapstad naar Victoria Falls (via Namibië en Botswana)

02-03/06 Kaapstad
We overnachten in de Breakwater Lodge hotel. Het gedeelte Victoria & Alfred Waterfront is een veilige wijk om overdag en ‘s avonds rond te lopen. Ook gaat de boot naar Robbeneiland vanaf hier. De overtocht duurt 30 minuten. Eenmaal aangekomen krijg je een busrit van 1 uur over het eiland. Een gids vertelt je dan over het verleden en heden van het eiland. Je krijgt van een ex-gedetineerde een rondleiding door de gevangenis.

04/06 Kaapstad
De stad verkend met de Cape Town Explorer. Het is een hop on hop off bus. Een gids aan boord vertelt de geschiedenis en de bezienswaardigheden. ‘s Middags naar het 2 oceaan aquarium geweest. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten in het Belgische restaurant Den Anker (een echte aanrader). ±260 Rand voor 2 personen. (www.denanker.co.za)

05/06 Cederberg Mountain region
De tour begint. De eerste stop was Tableview. Hier krijg je een korte briefing. Let op: je dient per persoon ongeveer USD350,- contant bij je te hebben. Dit is belangrijk omdat je de Okavango Delta, visum voor Zimbabwe en het lokale geld in Zimbabwe allen kan krijgen met USD. Vervolgens hadden we een rit van ongeveer 1.5 uur en kwamen we aan in het cedergebergte.

06/06 Orange/Gariep river
Nog voor de zon op kwam waren de tenten afgebroken en hadden we ontbeten. De hele dag door het droge en dorre landschap gereden om aan het einde van de middag aan te komen bij de grens met Namibië, waar we kamp opslaan.

07/06 Namibië – Fish River Canyon
Onze eerste stoffige dag. Maar eerst de grens over. Dit was nog even een gedoe.Toen lekker zwemmen bij Ais Ais. 1.5 uur voor de zon onderging zijn we naar de canyon gereden, waar we hebben kunnen rondwandelen en de zonsondergang hebben kunnen zien.

08/06 Namib Naukluft NP
Het landschap om ons heel bestaat voornamelijk uit stof en kiezels. Ons doel vandaag is Sesriem Vallei 2 uur voor zonsondergang gaan we naar de kleine canyon met gorge. We eten in de middle of knowhere. Echt geweldig.

09/06 Namib Naukluft NP
Wij willen als eerste bij Dune 45 zijn om onze voetjes als eerste in het zand te zetten. En dit is gelukt. Vervolgens was het aan ons om de duin te beklimmen, wat een ontzettend zware opdracht was. Na het ontbijt heeft onze gids ons meegenomen op een wandeling van 5 km richting de Deadvlei.

10-11/06 Swakopmund
Als we in Walvis Bay de flamingo’s wilden zien, moesten we zorgen dat we daar waren als het eb was. Omdat we in de grote stad waren konden we even boodschappen doen. Je kunt hier vele soorten excursie doen.

12/06 Spitzkoppe
Het was mogelijk om voor 30 Rand Cape Cross te bezoeken. De plaats waar zich honderden en op bepaalde tijden van het jaar duizenden zeehonden samen komen om te jongen en te paren. Vervolgens hebben we een rit gemaakt van 2.5 uur om te eindigen bij Spitzkope.

13/06 Cheetah Farm
Een lange rit naar de volgende camping. Een optionele excursie de Cheetah farm bezoeken. Een aanrader.

14-15/06 HIMBA TRIBES/ETOSHA NP
Vandaag zijn we 2 uur bij een himba stam geweest. Een zeer aparte ervaring. Daarna door naar Ethosha. Een mooie camping met een geweldig uitzicht op het wild.In Ethosha hebben we verschillende gamedrives gedaan.

16-17/06 Rundu
In 5 uur naar Rundu gereden.Hier hebben we een lokale school bezocht. Zorg dat je pennen etc. meebrengt.

18-20/06 Botswana Delta
Een halve dag rijden naar de Delta. Hier gingen we over op speedboten. De campsite was een klein soort paradijs. Er zijn 2 douches en 2 wc op het eiland. Het stik er van de brutale apen, maar het is er heel schoon en geweldig midden in de wildernis. De volgende dag gaan we helemaal de wildernis in met hele kleine bootjes. We overnachten in het wild en slapen tussen de leeuwen.

21/06 Namibia Caprivi NP
Terug naar Namibie voor 1 nachtje. Een rit van bijna een hele dag.

22/06 Botswana – Chobe NP
Op weg naar Chobe, weer de grens over met Bostwana.
De avondcruise in Chobe is echt geweldig. Heel veel wild gezien.

23-26/06 Victoria Falls
Als afsluiter eindigen we in Vic Falls. Mooier kan je gewoon niet eindigen. Je kunt hier ontzettend veel excursies doen. Maar zelf langs de watervallen lopen mag je niet overslaan. Neem regenkleding en USD30,- mee.