De Reisverrijker Incentive reis

Alesund

Alesund – Overweldigende natuur

Ålesund is werkelijk een plaatje.

De stad dankt haar schoonheid aan een grote brand in 1904. De houten huizen van de stad zijn dat jaar volledig in de as gelegd en om weer helemaal opgebouwd te worden in de jugendstil of art nouveau. Je kijkt je ogen in de kleurrijke binnenstad.

Niet alleen de architectuur maakt Ålesund zo bijzonder, de ligging is ook sprookjesachtig mooi. De vissersstad is gebouwd op een eilandengroep in de Atlantische oceaan en omgeven door het imposante Sunnmøre gebergte.

Dag 1 – diner in restaurant Fjellstua

Halverwege de middag vertrekken we richting Alesund. KLM biedt een rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol. Na aankomst brengt onze chauffeur ons naar het hotel midden in het centrum van de stad. Even opfrissen in de kamer een drankje aan de bar en we starten onze wandeling richting het restaurant Fjellstua. De locatie van dit restaurant is uniek. Het ligt op de berg Aksla en heeft een indrukwekkend uitzicht over de stad en de wijde omgeving.

Dag 2 – varen naar Geirangerfjord

Zonnebrand, hoedje en zonnebril mee, we gaan aan boord van onze eigen gecharterde boot. De boot ligt in de kleine haven van Alesund op een korte wandeling van het hotel. Vandaag varen we naar het Geirangerfjord. Voor een drankje en lunch is gezorgd onze kaptein Daniel en zijn vrouw hebben alles zelf vers bereid.

Geirangerfjord: Met haar kleine dorpjes omgeven door sappige bossen in een decor van spectaculaire kliffen, hoge bergen en de diepe fjord moet je wel heel erg onverschillig zijn om dit schitterende kunstwerk van Moeder Aarde niet te kunnen waarderen.

Een bijzondere attractie zijn de vele imponerende watervallen die zich van de kliffen af de diepe fjord in storten. De meest bekende zijn De Syv Søstrene (“de Zeven Zusters”), Friaren (“De Bruidegom”) en Brudesløret (“de Bruidssluier”). Het vele water bedekt de kliffen in een ragfijne sluiter van mist welk bij het minste straaltje zon de ene na de andere regenboog langs de berghellingen werpt. Het samenspel van de vele kleuren in deze schitterende omgeving zal bij menig bezoeker een indruk achterlaten die nog lang gekoesterd zal worden.

Na een dag varen hebben we nog even tijd in het hotel om te relaxen voor we richting het restaurant XL diner lopen.

Dag 3 – bezoek zalmen kwekerij en tourrit langs de fjorden

Een vroeg vertrek en een rit op tijd in verband met de 3 ferry’s die we moeten nemen om op onze bestemming te komen. We zijn vandaag op uitnodiging van Coast (jullie leverancier van de zalmen). De groep wordt in tweeën gedeeld, zodat we op de kleine bootjes richting de zalmfuiken kunnen gaan. Op het einde van de tour krijgen we een heerlijke lunch aangeboden.

We gaan dezelfde weg terug met de ferry’s en de lange slingerende weg door de bergen. Eenmaal terug in het hotel even opfrissen en door naar restaurant Sjobua.

Dag 4 – retour naar Nederland

Na het ontbijt gaan we richting de luchthaven van Alesund voor de vlucht terug naar Amsterdam.

Terug naar het incentive overzicht

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.