De Reisverrijker Incentive reis

Riga

Riga – Beleven, proeven en relaxen

Riga is ongetwijfeld een van de best bewaarde Europese geheimen.

Een reis naar Riga brengt je echt even in een andere wereld. De hoofdstad van Letland met een interessante mix van middeleeuwse en spiksplinternieuwe architectuur. En dat op maar een paar uurtjes vliegen van Amsterdam. Er is genoeg te ontdekken op cultureel gebied, maar ook op culinair vlak. Verken de smalle geplaveide straatjes van het oude Riga en ontdek de Jugendstil-architectuur van de nieuwe stad. Er is zelfs een strand! En het mooiste van alles, het is er niet heel duur. Omdat het een compacte stad is, is Riga ideaal voor een weekendje weg.

Dag 1 – Skyline bar Blue Latvija en Soviettime auto’s stadstour

Met een rechtstreekse vlucht vliegen we naar Riga, waar onze chauffeur ons op te wachten staat voor een transfer naar ons hotel Radisson Blue Latvija. We checken in en droppen de koffers op de kamer en begeven ons naar de skyline bar helemaal boven in het hotel. Met een welkomscocktail in de hand genieten we van het weidse uitzicht over de stad. Op het einde van de middag komt er een colonne van Soviettime auto’s voor ons aanrijden bij de receptie, we stappen per 3 in 1 auto voor onze stadstour met Engelstalige gids. Eenmaal in de oude binnenstad gaat de tour per voet verder. Na deze 2 uur durende tour eindigen we bij restaurant Biblioteka no1 waar we genieten van een 3 gangendiner.

Dag 2 – Laima chocolade, kart cursus, lunch in 3 pavari en boottocht Riga

Na een heerlijk ontbijt in het hotel splitsen we de groep op. Voor de mannen in de groep is het ochtendprogramma safe driving and go karting, een unieke en spannende veilige cursus met wat spelelementen. De dames in de groep krijgen een chocolade workshop in de oudste chocolande fabriek van Letland genaamd Laima.

De groep komt weer bij elkaar in het oude centrum van Riga bij restaurant 3 Pavari voor een artistieke lunch. Na de lunch stappen we aan boord van een houten boot en varen we door de gracht van Riga rondom de oude binnenstad. Na dit tochtje kan je lekker zelf even rondwandelen in de stad of een terrasje pakken.

Voor het diner van vanavond gaan we naar restaurant Vincents waar je smaakpupillen op de proef worden gesteld.

 

Dag 3 – Riga Central Market, bakkerij Laci en strandbezoek Jumala

Na het ontbijt checken we uit en leggen we onze koffers in de bus. Voor we echt de stad uitrijden gaan we langs de Riga Central Market een van Europa’s grootse levensmiddelenmarkten. Na een rondleiding en wat vrije tijd brengt de bus onze kookworkshop, waar we onze eigen Letse lunch bereiden.

Met volle buik rijden we naar bakkerij Laci voor een rondleiding in de bakkerij, waar nog steeds het bekende Lets roggebrood gemaakt wordt. We krijgen de mogelijkheid zelf ook een brood te bakken. Na deze ervaring rijden we door naar Jumala en overnachten we in Villa Joma. De rest van de middag heb je vrij om even naar het strand te gaan of het kleine oude stadje in te lopen.

Ons diner vindt plaats in restaurant Laivas.

Dag 4 – relax ochtend bij het strand

De ochtend is om lekker te relaxen, een wandelingetje langs het strand, beklim de Arhis toren of loop nog wat door het kleine strandplaatsje. Na de checkout rijden we naar restaurant Bar & Grill 36 Line voor de lunch, zodat we met goed gevulde magen weer het vliegtuig in stappen voor de reis terug naar Schiphol.

Terug naar het incentive overzicht

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.