De Reisverrijker Incentive reis

Toronto & Detroit

Toronto & Detroit – Google, Mars en Smart cities

Toronto is echt de ‘city of neighbourhoods’!

Iedere wijk voelt aan als een klein dorp en je kunt zo een dag(deel) rondstruinen in een wijk. De ideale mix tussen diverse culturen zorgt ervoor dat jij je geen seconde hoeft te vervelen. Een ‘concrete jungle’ die vermengd is met oude gebouwen en groene parken. Alleen daarom moet je er een tijdje ronddwalen.

Dag 1 – harbour cruise en Toronto Global

Met een rechtstreekse vlucht vliegen we naar Toronto, waar worden opgewacht voor een transfer naar ons hotel The Westin Harbour Castle. Dit hotel midden in het centrum en aan de waterfront is super gelegen.

Na de checkin lopen we naar de haven voor een korte boottocht in de haven van Toronto. Zo hebben we gelijk een mooi uitzicht over de skyline. En we bezoeken de eilanden.

Het diner genieten we in restaurant Firkin on Harbour. Tijdens het diner krijgen we een presentatie van Jan Willem Gille van Toronto Global.

Dag 2 – Google sidewalk labs en fietstour

Na een heerlijk ontbijt in het hotel wandelen we in 15 minuten naar Google Sidewalk labs waar we een presentatie en rondleiding van 1.5 uur krijgen. Na de presentatie stappen we op de fiets naar The Slip aan de Waterfront voor de lunch.

Na een goede lunch gaan we per fiets verschillende wijken verkennen en krijgen we uitleg over de manier hoe Toronto bouwt en hoe ze dit samen met de inwoners realiseren. De tocht wordt begeleidt door Marc Ryan van Public Work. We stoppen nog bij een aantal projecten waaronder eentje van Prime Strategy & Planning.

Na een opfrisser gaan we per taxi naar het Nederlandse consulaat voor een receptie en een netwerk moment.

 

Dag 3 – Bezoek Mars Discovery District en workshop Smart cities

Na het ontbijt stappen we weer op de fiets en doorkruisen we de drukke straten van Toronto op weg naar Mars Discovery. We krijgen een uitgebreide presentatie en rondleiding. Na afloop lunchen we in restaurant Mercatto gelegen in het gebouw van Mars.

Per fiets vervolgens we onze weg naar Regent Park voor een presentatie ‘revitalization’.

Terug in het hotel even tijd voor jezelf en opfrissen voor het diner op hoogte. We gaan dineren in CN Tower vanavond.

Dag 4 – stadswandeling

Na het ontbijt start vanaf ons hotel de wandeling langs diverse interessante gebouwen van Toronto: Union Station – Calatrava’s Brookfield Place, Mies van der Rohe TD Centre, Town Hall, Eaton Centre, Snøhetta’s Ryerson learning Centre, University of Toronto Campus, sportcentrum Patkau, Rotman School of Business van KPMG, Daniels Faculty (designed by Nader Tehrani)

Na de lunch snel terug naar het hotel voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Detroit.

 

Dag 5 – Motown movement

Per bus het vervallen Detroit in. Vooruitstrevende initiatieven laten de wederopstanding van Detroit zien: The Michigan Urban Farming Initiative en Cass Community met tiny homes.

’s avonds dineren we in de buurt van het Baseball station en bezoeken we een wedstrijd van de Detroit Tigers vs Cleveland Indians.

Dag 6 – Citytour en Henry Ford museum

Na het ontbijt checken we uit en laten de koffers bij de receptie achter. We krijgen een stadstour door Detroit en brengen een bezoek aan het Henry Ford museum. Na de lunch halen we onze koffers op en gaan richting de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

 

Terug naar het incentive overzicht

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.