De Reisverrijker Incentive reis

Zuid Afrika

Zuid Afrika – Game drive, natuur en avontuur

De wereld in één land’.

Het is zo’n gevarieerd land met geweldige natuur, prachtige wilde dieren en toffe steden. Om Zuid-Afrika te zien hoef je echt niet het hele land door. Eerst met de kinderen op een echte safari in een privépark met gids en open landrover, dan een selfdrive door Kruger. Zo kom je wel héél dicht bij het groot wild. Vanuit St. Lucia bezoek je het oudste Nationale park.

Dag 1 – vlucht naar Johannesburg

Vandaag vliegen we van Amsterdam naar Johannesburg via Istanbul. De overstap is vrij kort wat erg plezierig is.

Dag 2 – ophalen huurauto en Soweto fietstour

Rond 11 uur landen we op de luchthaven van Johannesburg, na alle douane formaliteiten halen we de huurauto’s op en gaan we naar ons hotel net buiten de luchthaven. Het voordeel van dit hotel is dat het gelegen is in een winkelcentrum, waardoor we makkelijk even kunnen lunchen voordat we worden opgehaald om naar de start locatie te gaan van de fietstour.

 

Dag 3 t/m 5 – Kololo Game reserve

Na het ontbijt reizen we af naar Kololo Game reserve waar de we komende dagen kunnen relaxen en genieten van de natuur, het wild en actief zijn door in een veilige omgeving te fietsen en wandelen. Maar natuurlijk is er ook de mogelijkheid om in het naastgelegen Welgevonden Big 5 safari’s te doen onderleiding van een ranger.

Kololo Game Reserve is kindvriendelijk; kinderen van alle leeftijd zijn welkom. Op Kololo leeft alleen “veilig” wild, de Big 5 dieren (leeuw, olifant, luipaard, neushoorn en buffel) zitten veilig achter het hek van Welgevonden Game Reserve. Kololo is daarom de perfecte bestemming voor een familievakantie. De kinderen kunnen vrij het gebied verkennen terwijl de ouders van de prachtige uitzichten kunnen genieten. Kololo biedt daarom een speciaal Kids Safari programma.

Dag 6 t/m 8 – Zipline Magoebaskloof en Kruger Nationaal Park

Na  een vroeg ontbijt rijden we in 3.5 uur naar de start van de zipline tour in de Magoebaskloof. We krijgen eerst een lekkere lunch voor we aan dit avontuur beginnen.

Als je gaat ziplinen in de Magoebaskloof ben je altijd onder leiding van twee gidsen die je helpen met het bevestigen van het materiaal. Het parcours bestaat uit 13 platforms en de langste zipline is zo’n 150 meter lang. Alles is super professioneel geregeld en de begeleiders leggen alles geduldig uit. Tel daar de waanzinnig mooie omgeving bij op en je hebt alle ingrediënten voor een enerverende middag.

De tour duurt ongeveer 2.5 tot 3 uur. Aan het einde van de middag rij je verder naar Phalaborwa waar we de komende nachten slapen in Sefapane Lodge. Deze lodge ligt op nog geen 5 minuten van de ingang van de Phalaborwa gate om het middelste gedeelte van het Kurger te bekijken.

De komende twee dagen kun je op eigen gelegenheid het park in en zelf op safari gaan. Bij de ingang koop je een toegangskaartje en je hebt tot zonsondergang te tijd om in het park te blijven.

Dag 9 en 10 – Panorama route en zuidelijk Kruger

Na het ontbijt starten we met de route naar Hazyview. Een groot gedeelte van deze route staat ook wel bekend onder de naam Panorama route of op zijn Zuid Afrikaans de Mpumalanga Scenic Drive. Het is een schitterende route met fantastische uitzichtpunten zoals bij God’s Window en de Drie Rondavels. De naam “Rondavels” is ontleend aan de naam voor Afrikaanse hutten die dezelfde vorm hebben.

Bourke’s Luck Potholes zijn een stop meer dan waard. Hier zijn miljoenen jaren lang de Blyde en de Treur rivier samen gekomen zodat door erosie een unieke rotsformatie is ontstaan. Vertrek op tijd want er staan u vele overweldigende hoogtepunten te wachten!

We overnachten 2 nachten in Hazyview zodat we de mogelijkheden om het zuidelijke deel van het Kruger op eigen gelegenheid ook nog te ontdekken. Je zult merken dat er een enorm groot verschil in landschap is tussen beide delen.

Dag 11 – Swaziland

Vandaag rijden we naar Swaziland. De grensovergang kan soms wat tijd in beslag nemen, hou daar dus rekening mee. Breng in de middag een bezoekje aan het Mantenga Cultural Village. Ze kan je zien hoe er geleefd werd en genieten van een dansvoorstelling. De middag voorstelling is rond 14 uur.

 

Dag 12 t/m 16 – St Lucia

In een kleine 5 uur rijden we naar St. Lucia, hier kunnen we de komende dagen wat uitrusten op safari gaan in Hluhluwe national park en iSimangaliso. Het is zelfs mogelijk om op het strand te liggen (met je eigen handdoekje) en een duik in de zee te nemen.

Op een van de avonden hebben we een zonsondergang boottocht met nijlpaarden spotten.  St. Lucia staat bekend om het feit de nijlpaarden ’s avonds door de straten lopen, pas dus op en ga altijd ’s avonds naar de restaurants met de auto.

 

 

Dag 17 t/m 18 – Underberg (Drakensberg)

Bijna 6 uur rijden vandaag naar de volgende accommodatie. Onderweg maken we een stop bij Howick Falls om te lunchen. Een mooie stop redelijk halverwege de route.

Op dag 18 gaan we een 4×4 jeeptour over de Sanipass maken. Een spannende tocht, want dit is een van de gevaarlijkste wegen van de wereld. En je komt in Leshoto, weer een nieuwe stempel in je paspoort. Vanaf boven op de berg bij de pub heb je een geweldig uitzicht over de canyon en vlaktes.

Dag 19 t/m 20 – Winterton (Drakensberg)

We gaan vandaag een stukje verder Drakensberg in en rijden in 3 uur tijd naar Winterton. Dit is een mooie plek om lekker bij te komen van je reis. Of maak een wandeling, ga paardrijden, golfen of een van de vele andere activiteiten die je vanaf hier kunt ondernemen.

Terug naar het incentive overzicht

De reisverrijker
Moniek Bos-Bouwman


Eikenlaan 24
3481 CN Harmelen

Mobiel: 06-20851033
Email: moniek@dereisverrijker.nl
KVK: 30260131

 

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t/m Zondag van 07.00 – 22.00 uur.

In geval van spoed kunt u mobiel altijd een boodschap achterlaten en dan bel ik u zo snel mogelijk terug.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust in onderstaand formulier, dan neem ik snel contact met je op.